Acasă Actualitate Voluntarii Smithfield Ferme au plantat în aceasta primăvară peste 3.500 de copaci...

Voluntarii Smithfield Ferme au plantat în aceasta primăvară peste 3.500 de copaci în judeţele Timiş şi Arad

408
DISTRIBUIȚI

În cadrul Mişcării Naţionale „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”

Peste 3.500 de copaci au fost plantaţi în această primăvară de către voluntari ai Smithfield Ferme în cadrul mişcării naţionale „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”. Timp de două săptămâni, 40 de angajaţi ai companiei timişene au luat parte în mod voluntar la acţiunile de plantare care s-au derulat în 11 localităţi din judeţele Timiş şi Arad.
Campania de plantări s-a încheiat joi, 6 mai, în localitatea Niţchidorf din judeţul Timiş, unde voluntarii Smithfield Ferme, împreună cu elevi ai Şcolii Generale din localitate, în prezenţa ataşatului pentru agricultura al ambasadei SUA, Hoa Van Huynh, a consilierului ARPM Marcel Lungu, a Valeriei Pavel de la CJ Timiş şi a altor oficialităţi locale, au plantat 150 de arbori – sălcii, arţari şi salcâmi.
„Mediul înconjurător şi grija faţă de acesta reprezintă deja demult una dintre preocupările noastre esenţiale. Este un angajament de lunga durată pe care ni l-am luat şi vrem să fim în continuare alături de familiile angajaţilor noştri şi de ceilalţi locuitori conlucrând pentru asigurarea unui mediu curat şi sănătos acolo unde trăim şi ne desfăşuram activitatea”, a declarat Bogdan Mihail, director general Smithfield Ferme.
Plantările au avut loc în apropiere de fermele operate de Smithfield în cele două judeţe, pe terenurile fertilizate organic de catre companie. Pentru următorii 3 ani, copacii plantaţi – salcâmi, mesteceni, arţari, sălcii, plopi, tei şi paulownia – vor beneficia de tratamente şi îngrijire constantă asigurată de parteneri ai Smithfield Ferme cu expertiză în acest domeniu. Până în prezent, în cadrul celor 4 ediţii a mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci”, al cărui membru fondator este, Smithfield Ferme a plantat peste 15.000 de copaci. Campania de plantări derulată de către compania Smithfield Ferme va continua şi la toamnă.
Programul „Milioane de Oameni, Milioane de Copaci” – www.milioanedecopaci.ro iniţiat de Fundaţia PRAIS în parteneriat cu Ministerul Mediului si al Pădurilor şi Garda Naţională de Mediu este o mişcare naţională de plantări de arbori şi plante, o platformă adresată tuturor companiilor, fundaţiilor, instituţiilor din ţară care se înscriu în program cu rezultatele plantărilor anuale. Mişcarea este recunoscută oficial de UNEP (United Nations for Environment Program) fiind parte a programului “Plant for Planet”.În anul 2007 proiectul a fost nominalizat în cadrul IPRA Golden World Awards, la categoria cele mai bune programe de protecţie a mediului.
Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane de dolari. Astăzi, în România compania operează 47 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, construite în mare parte în regim green-field (peste 47.500 de scroafe, 850.000 de porci comerciali pe an) şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate. Activând pe raza a peste 30 de comune şi oraşe, în judeţele Timiş şi Arad, activitatea de responsabilitate socială a Smithfield Ferme conţine şi o importantă componentă financiară, contribuind anual la dezvoltarea economică a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localităţi, cu peste 5 milioane de lei anual.
 

Comentarii

comentarii