Acasă Actualitate Vor fi evitate infecțiile cu SARS-COV2, dacă vor fi cursurile școlare în...

Vor fi evitate infecțiile cu SARS-COV2, dacă vor fi cursurile școlare în varianta hibrid, la Timișoara?

592
DISTRIBUIȚI

Peste 45% dintre angajaţii care au copii îşi doresc ca noul an şcolar să se desfăşoare normal, în ciuda contextului epidemiologic actual, iar elevii să înceapă cursurile direct în şcoală, în timp ce 55% ar dori o variantă hibrid sau exclusiv online, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs, citat de zf.ro.

Pentru a se evita infecțiile cu SARS-COV2, la Timișoara se pare că tot pe varianta hibrid se va merge: 2 săptămâni, jumătate dintre elevi vor urma cursurile online, iar două săptămâni, față în față. În următoarele două săptămâni, grupele se vor roti.

Aici nu vor intra elevii din clasele zero, IV, VIII, XII.

Prof. Marian Popescu, inspectorul șef al ISJ Timiș, spune că pe această opțiune ar miza profesorii și conducerile unităților școlare, pentru a fi evitată aglomerația în clase, din lipsă de spațiu. 50% dintre părinți vor față în față.

Alţi 47% speră ca şcolile să nu se transforme în focare de Covid-19 şi 40% sunt îngrijoraţi de o eventuală îmbolnăvire a copiilor, ceea ce ar pune în pericol şi restul membrilor familiei -mai arată sondajul.

Comentarii

comentarii