Acasă Eveniment Vor trece taberele şcolare la Consiliul Judeţean Timiş?

Vor trece taberele şcolare la Consiliul Judeţean Timiş?

DISTRIBUIȚI

Taberele şcolare din Timiş nu mai sunt ca pe vremuri. Se duceau copiii în tabere… îşi făceau prieteni şi descopereau viaţa în aer curat şi magia focului de tabără. Acum taberele şcolare din Timiş sunt în suferinţă şi nu se ştie cât va mai continua agonia lor. Singurele puse la punct sunt taberele de la Chevereşul Mare şi Poieni Strâmbu. Restul… tăcere, tristeţe… Locuri în care, odată, copiii mişunau au devenit pustii… Iar copiii sunt tare iubitori de astfel de tabere şi nu au unde merge, deoarece acestea nu sunt funcţionale. Aşa că bat drumul în alte judeţe pentru o săptămână sau două în tabără, în loc să meargă în propriul judeţ….
“Taberele şcolare din Timiş necesită mult mai multă grijă”
Consilierul judeţean PNL Leontin De Maio, fost director la Tabere, în urmă cu ceva timp, a pzus pe tabpet subiectul taberelor, în şedinţa de plen a CJ Timiş, ce s-a desfăşurat la începutul săptămânii. Acesta a solicitat o analiză pentru a se studia oportunitatea ca taberele şcolare să treacă la Consiliul Judeţean Timiş. “Taberele şcolare din Timiş necesită mult mai multă grijă. Solicit ca, până la finalul lunii martie, să facem o analiză de oportunitate asupra demersului de a trece aceste tabere şcolare în proprietatea consiliului judeţean, pentru că avem deja precedente în 12 judeţe din ţară. Taberele şcolare, exceptând Chevereşul şi Poieni Strâmbu, stau să cadă. Să încercăm să refacem, acolo unde putem, aceste  tabere”, le-a spus Leontin De Maio consilierilor judeţeni. “O să rog Direcţia de Patrimoniu să facă o analiză şi să facă o propunere vizavi de preluarea sau nu a acestor activităţi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
“Am cerut un studiu de oportunitate, să vedem dacă e necesar să le aducem la administraţia judeţeană”
Taberele din Nãdrag, Bogda, Herneacova şi Poieni sat sunt nefuncţionale. “Până la finalul lunii martie, cu ajutorul celor din executiv, să facem acest studiu de oportunitate. Eu am solicitat, în urmă cu câteva luni, să începem un demers de genul ăsta. Am cerut un studiu de oportunitate, să vedem dacă e necesar să le aducem la administraţia judeţeană. Ar avea parte de îngrijire mai atentă şi de administrare mai corectă. La acele tabere care nu sunt funcţionale putem să găsim o variantă pentru ele, un parteneriat public-privat”, crede Leontin De Maio.
Şeful taberelor din Timiş nu e de acord
Flavius Nastor, directorul Taberelor din Timiş, nu e de aceeaşi părere cu consilierul judeţean Leontin De Maio. “Nu sunt de acord, clar. Din 2009 s-a investit în fiecare an… şi acum investim… E un venit propriu, pe care-l avem noi. Avem 2 miliarde de lei vechi pe an profit de pe taberele din Poieni Strâmbu, Chevereş şi baza turisticã din centrul Timişoarei. Dacã le ia consiliul judeţean, atunci nu vom mai avea venituri proprii. Vom investi din nou la Poieni Strâmbu, într-un bungalow care e dezafectat. Eu zic cã cel mai bine e sã ţinã de minister, deocamdatã”, spune Flavius Nastor, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret. Acesta spune că a realizat şi terenuri sintetice de sport în cele două tabere funcţionale din Timiş, pentru ca juniorii să aibă unde se antrena, atunci când sunt în cantonament. “Eu nu prea sunt de acord, noi avem venituri proprii  şi am fãcut teren sintetic în ambele tabere şi cum aparţinem acum de sport, ducem copiii în tabere, acolo în cantonamente”, spune Nastor.
 

 

Comentarii

comentarii