Acasă Actualitate Vrei să îi faci o surpriză copilului tău? Descoperă jucăriile potrivite pentru...

Vrei să îi faci o surpriză copilului tău? Descoperă jucăriile potrivite pentru acesta și beneficiile lor!

DISTRIBUIȚI

În zilele noastre se poate vorbi despre o adevărată industrie a jocurilor și a jucăriilor, producătorii fiind întotdeauna în căutarea de noi jucării captivante. Cu ajutorul acestora cei mici învață despre mediul lor înconjurător și acumulează tot mai multe informații pe care le folosesc în viața de zi cu zi și în interacțiunile cu oamenii din jurul lor, fie prieteni sau străini. Jucăriile și jocurile sunt esențiale pentru copilul tău, aducând mulțumire și o plăcere enormă acestuia. Prin aceste mijloace, copiii înțeleg în mod clar cum funcționează lucrurile în lumea lor fantastică, dar și în lumea reala, fiind capabili să exploreze, să-și modeleze inteligența și să-și îmbogățească vocabularul. Jocurile LEGO sunt printre cele mai populare în rândul copiilor și sunt excelente pentru a îmbunătăți abilitățile creative și intelectuale ale acestora. În următorul articol vei găsi o listă a avantajelor jucăriilor LEGO pentru cei mici.

Pentru a te ajuta să iei o decizie, iată care sunt principalele avantaje ale jocurilor LEGO 

De cele mai multe ori, părinții caută jucării pentru copiii lor, care sa fie atât distractive, cât și educative. Cu toate acestea, din cauza varietății modelelor de jucării disponibile în prezent, uneori oamenii nu știu ce să aleagă. Vizitează secțiunea LEGO de pe Altex.ro pentru a găsi seturile potrivite pentru copilul tău și oferă-i celui mic posibilitatea de a se bucura de aceste avantaje:

▪ Contribuie la dezvoltarea socială

Vei vedea cum jocurile LEGO contribuie la dezvoltarea socială, mai ales atunci când sunt jucate de mai mulți copii. LEGO nu numai că îi învață pe cei mici cum să împartă, dar le dezvoltă și abilitățile comunicative. Aceștia trebuie să colaboreze pentru a găsi piesele și a urma instrucțiunile atunci când construiesc ceva împreună. Un copil poate avea adesea o personalitate mai dominantă, așa că va fi dornic să preia conducerea grupului. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că alți copii vor fi de acord cu toate deciziile lui de construcție. În consecință, copiii vor învăța cum să interacționeze într-un colectiv și să rezolve conflictele fără certuri prin jocuri LEGO.

▪ Dezvolta capacitatea motorie fină

Ai încercat vreodată în timp ce te joci alături de copilul tău să separi două piese de LEGO? Chiar și cu piese mai mari, este necesară coordonare și forță pentru a le prinde împreună și despărți. Copiii beneficiază de dezvoltarea abilităților motorii fine atunci când folosesc jucăriile LEGO. Aceste abilități ajută la dezvoltarea mușchilor mâinilor celor mici și la creșterea dexterității, esențială atunci când încep să învețe să scrie. Într-o societate în care un număr crescut de copii petrece foarte mult timp în fața ecranelor, dezvoltarea abilităților motorii fine este esențială.

▪ Stimulează creativitatea

Copiii devin creativi atunci când nu urmează instrucțiunile. Această parte a jocului poate fi cea mai distractivă atunci când petreci timp cu micuțul tău, deoarece vei vedea cum funcționează creierul acestuia. Încurajează-ți copilul să-și folosească creativitatea și să încerce să construiască ceea ce își dorește. Într-adevăr, singura lui restricție este imaginația, precum și cantitatea de blocuri LEGO pe care o deține. Sporește creativitatea acestuia alcătuind împreună o poveste și creând mai multe obiecte și personaje!

Concluzionând, atât părinții, cât și profesorii, cadrele medicale sau alți profesioniști vor încerca din răsputeri să ajute copiii să devină adulți fericiți, deoarece există dovezi științifice că jucăriile și jocurile contribuie la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Acest lucru nu se poate transforma în realitate fără a oferi copiilor o motivație continuă pentru explorare, iar jocurile LEGO sunt cea mai bună alegere în acest sens. 

SURSĂ FOTO: Freepik.com

Comentarii

comentarii