Acasă Actualitate Vreme ploioasă în Banat în următoarele zile

Vreme ploioasă în Banat în următoarele zile

447
DISTRIBUIȚI

ploaie 07895100Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii prognoza meteo pentru intervalul 21 IANUARIE – 03 FEBRUARIE 2019. Potrivit estimărilor, ploile îşi vor face apariţia în prima parte a intervalului sudul şi vestul ţării, în timp ce în jumătatea nordică şi la munte sunt aşteptate precipitații slabe și local moderate cantitativ, în special lapoviţă şi ninsori.

În Banat tegimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la valori în jurul celor climatologic specifice perioadei (maxime 1…4 grade și minime -4…-2 grade) la valori peste cele normale – cel mai probabil în zilele de 23 și 24 ianuarie când vor fi 4…7 grade ziua și 0…2 grade noaptea, mediat regional. Deși prezentând încă un grad mare de incertitudine, caracteristica ultimelor două zile de ianuarie și a primelor zile ale lunii februarie este estimată a fi de situare a temperaturilor în apropierea ecartului mediu specific acestei perioade din an.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, iar în perioada 23-25 ianuarie, atunci când vor predomina ploile, se pot cumula și cantități de apă mai importante.

Comentarii

comentarii