Vreți produse agroalimentare naturale și delicioase provenite de la fermele Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara și de la producători locali din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara?
După o mică pauză, cu prilejul finalului de an, pe drumul ce leagă Calea Torontalului de Calea Aradului în Timișoara, Universitatea de Științele Vieții va redeschide băcănia bănățeană, începând cu data de luni 8 ianuarie 2024, sub brandul Akademica Market.
Directorul Alexandru Făgăraș a explicat că produsele care se găsesc în magazin sunt ouă, brânză, mezeluri, panificație, patiserie, pește, diverse sortimente de zacuscă, diverse sortimente de miere, diverse sortimente de gemuri, paste făinoase, sucuri naturale, siropuri, cidru, vinuri și bere artizanală și multe alte produse ale universității și multe altele de la producătorii locali.
“La noi în băcănie găsiți produse naturale provenite de la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara și de la producători locali din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara”, a spus Alexandru Făgăraș.
Universitatea de Științele Vieții „Regale Mihai I al României” din Timișoara a deschis în premieră națională în primăvara anului 2023 acest magazin propriu de produse agroalimentare, sub brandul Akademika Market.
Băcănia a fost amenajată într-o încăpere în care a funcționat în timpul comunismului un magazin al universității, însă de 30 de ani era o clădire nefolosită, pe drumul ce leagă Calea Torontalului de Calea Aradului.
Rectorul Cosmin Popescu a explicat:
“De la fermă, la furculiță! Aceste este principiul recomandat de Uniunea Europeană pe care Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I al României Timișoara l-a aplicat atunci când a deschis magazinul de produse agroalimentare locale Akademica Market, în cadrul Stațiunii Didactice, împreună cu Akademikafood, cu sprijinul celor 6 facultăți din cadrul USV, iar adresa se află pe drumul ce leagă calea Torontalului de calea Aradului.
Am vrut să respectăm principiul dorit de Uniunea Europeană intitulat “Din fermă direct pe masa consumatorului” ( Farm to fork – De la fermă, la furculiță). Am vrut să arătăm că se poate pune în aplicare un asemenea principiu modern, deschizând o băcănie cu produse agroalimentare locale, proaspete, venite direct de la producătorii autohtoni din regiunea Banatului”.
Multe dintre produse provin din fermele Universității de Științele Vieții, fie că vorbim din zona de lactate, panificație sau legume. Alte multe produse sunt din fermele producătorilor locali din județele Timiș, Caraș Severin și Hunedoara. În magazin există și produse sub marca brandului “Produs în Banat”.
Orar: Luni – Vineri 08:00-17:00. Sâmbătă 09:00-14:00.