Acasă Actualitate WaveforMe – expoziție itinerantă – încurajarea potențialului creativ al tinerilor cu...

WaveforMe – expoziție itinerantă – încurajarea potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz

DISTRIBUIȚI

Asociația VAR Cultural a lansat în luna februarie a.c. WaveforMe – primul proiect internațional dedicat promovării potențialului creativ al tinerilor cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear/proteze auditive.

            Ultima etapă a proiectului constă în realizarea și prezentarea expoziției WaveforMe În 4 orașe din România: Iași (2 iulie) – Sibiu (4 iulie) –  Timișoara (7 iulie) – București (16 iulie). Publicul va avea ocazia să descopere creațiile tinerilor cu deficiențe de auz (purtători de implant cohlear sau proteze auditive) din țară și din străinătate care, prin contribuțiile lor, au făcut ca acest proiect să devină realitate. 

            ” Lipsa auzului nu este invizibilă! Asta declară într-un desen unul dintre cei 40 de tineri hipoacuzici care au participat la proiectul WaveforMe. Acești tineri artiști debutanți cu vârste între 12 – 27 de ani din Iran, India, Ucraina, SUA, Filipine și România au format, fără să știe, o comunitate artistică distinctă care nu este unită de dizabilitatea lor ci de temele comune, de dorința de incluziune, fiind în aceeași măsură preocupați de chestiunile esențiale vârstei lor: familia, prietenii, prima iubire, apropierea de natură, hobby-uri, dar și pasiuni care pot deveni profesii.

Se poate spune fără îndoială că limbajul vizual poate alcătui sisteme complexe de legături rafinate și sensibile, de apropieri între lumi altfel imposibil de alăturat, poate alina și încuraja și cel mai important, face ca speranța să fie palpabilă și posibilă.” – Andreiana Mihail, galerist, promotor cultural

         Expoziția, curatoriată de artistul Andu Dumitrescu, va conține o parte din lucrările participanților din cadrul proiectului, video proiecție și sunet.

         De asemenea, va avea loc proiecția filmului de mediu metraj ”Amprenta Sunetului” – o producție realizată în anul 2021, prin participarea activă a 29 de tineri purtători de implant cohlear/proteze auditive – proiect realizat cu sprijinul Fundației pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor.

*Accesul este gratuit.

_________________________

Timișoara: 7 iulie –  Galeria Calpe – Bastion Theresia (Cetate)  – începând cu ora 18.00

Evouluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook WaveforMe.

Parteneri: Asociația Națională a Persoanelor cu Deficiențe de Auz din România Ascultă Viața, „Federația Europeană a Părinților copiilor cu deficiențe de auz” (FEPEDA), Asociația “Audiosofia”, „Forumul de Cercetare în Imigrare” (IRF) Washington D.C., Perspective pentru copiii hipoacuzici, Asociatia Koala Reabilitare Auditiv Verbală, Aures Foundation, Biblioteca Judeţeană ASTRA – Sibiu, Asociația Hermes pentru Arta Contemporană (Galeria Calpe) – Timișoara, Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași, Galeria “ATELIER 030202” – București, B-Critic, București FM, IQads, MODERNISM, Propagarta, Revista Cultura, Radio România Cultural, VIVA FM.

*Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

**Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comentarii

comentarii