Acasă Actualitate Webinar de Ziua IEEE, organizat de Universitatea Politehnică din Timișoara. Diana Andone...

Webinar de Ziua IEEE, organizat de Universitatea Politehnică din Timișoara. Diana Andone ajunge în Consiliul Guvernatorilor IEEE

749
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnică din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning, în colaborare cu IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice și Asociația EDEN organizează cel de-al 15-lea webinar din seria #impreunaonline, numit„Valorificând tehnologia pentru un viitor mai bun – Ziua IEEE 2020”.Acesta se va desfășura miercuri, 7 octombrie, de la ora 16.00. Înscrierile sunt deschise, completând formularul: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_TR0g69mnQvmGNOW9qOUTig.

„Evenimentul este dedicat celebrării Zilei IEEE și va fi prezentat de membri și reprezentanți ai României în structurile organizației mondiale, care vor oferi o serie de resurse valoroase profesorilor, în special în contextul pandemiei și a predării digitale. În cadrul evenimentului, UPT va anunța și noul membru ales în Consiliul Guvernatorilor IEEE – Education Society – dr. ing. Diana Andone – unul dintre puținii români cu oportunitatea de a servi comunitatea globală IEEE care numără peste 400.000 de membri”, transmite Centrul ID/IFR si eLearning – CeL al UPT.

Prezentatorii webinarului provin din cele patru universități tehnice din România, membre IEEE: Prof dr. ing. Lucian Toma,  Universitatea Politehnica din București; Vice-President IEEE Romania Section, Dr. ing. Diana Andone, Universitatea Politehnica Timișoara; IEEE Romania Section – Educational activities, Prof. univ. dr. ing. Cristian-Gyozo Haba, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi; președinte al IEEE Romania Education Chapter, Alexandru-George Berciu, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Vice-Chair IEEE Student Branch TUC-N și  Drd. ing. Elena Ștețco, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Chair IEEE Student Branch TUC-N.

Aceștia propun o discuție în spiritul temei propuse de Organizație, prezentând programele și cursurile de pregătire oferite de Organizația IEEE pentru domenii precum IT, inginerie, medicină, economie, dar și resursele educaționale deschise dezvoltate prin rețeaua de educație continuă IEEE Learning, într-o sesiune moderată de Prof. dr. ing. Radu Vasiu – președintele Senatului UPT.

În cadrul webinarului vor fi prezentate oportunitățile de dezvoltare oferite de Rețeaua de învățare IEEE, Centrele de resurse IEEE cu conținut tehnic valoros, evaluat de experți reputați, pentru a îmbunătăți activitatea de cercetare sau de industrie, proiectul MERLOT, cea mai mare bibliotecă de resurse educaționale deschise din zona IT, oferind o varietate de resurse educaționale multimedia pentru predarea online, și Portalul comunității de informatică care oferă resurse educaționale utile –  animații, prelegeri video, cursuri online, manuale deschise, etc. – pentru predarea și învățarea informaticii.

Mai multe detalii despre webinar la:https://elearning.upt.ro/ro/comunitate/webinar-impreunaonline-valorificand-tehnologia-pentru-un-viitor-mai-bun-ziua-ieee-2020/.

În cadrul webinarului, Universitatea Politehnica Timișoara și Centrul de ID/IFR și e-Learning vor anunța alegerea dr. ing. Diana Andone, directorul CeL, pentru un mandat de 3 ani în „Board of Governors of IEEE Education Society”.Aceasta se va număra printre puținii români cu posibilitatea de a servi comunitatea mondială IEEE. Diana Andone este membru al IEEE din 2003, din 2014 fiind membru al Comitetului tehnic IEEE Computer Society Learning Technologies (Publicity Chair) iar din 2018 este membru în biroul executiv IEEE România, responsabil de Educație.

https://ieee-edusociety.org/post/2021-2023-board-governors-election-results

Vezi biografia Dianei Andone aici:https://elearning.upt.ro/ro/member/diana-andone/

Comunitatea IEEE și Ziua IEEE 2020

Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști (Institute of Electrical and Electronics Engineers) este cea mai mare organizație profesională tehnică din lume dedicată avansării tehnologiei în beneficiul umanității. IEEE și membrii săi inspiră o comunitate globală să inoveze pentru un viitor mai bun, prin cei peste 419.000 de membri din peste 160 de țări și publicațiile sale foarte citate, conferințe, standarde tehnologice și activități profesionale și educaționale. IEEE este „vocea” de încredere pentru inginerie, informatică și informații tehnologice din întreaga lume.

Anul acesta, Ziua IEEE este sărbătorită în 6 octombrie 2020 și are ca temă „Valorificând tehnologia pentru un viitor mai bun”. În acord cu tema IEEE Day, Organizația IEEE crește gradul de conștientizare, creează parteneriate și generează resurse financiare necesare pentru a combate provocările tehnologice globale de astăzi și de mâine.

Detalii despre Ziua IEEE 2020: https://ieeeday.org/?utm_source=dhtml_image&utm_medium=hp&utm_campaign=ieee-day-2020.

Aproape 6.000 de cadre didactice și studenți din România au participat deja la primele 14 webinarii gratuite din seria #impreunaonline, dedicate tranziției de la educația tradițională la cea online. Găzduită și moderată de către echipa Centrului de e-Learning a Universității Politehnica Timișoara, seria cuprinde  webinarii susținute de invitați din diferite universități din România și este dedicată tuturor actorilor din procesul educațional.

Informații despre webinariile #impreunaonline și înregistrările edițiilor anterioare sunt disponibile aici: https://elearning.upt.ro/ro/impreuna-online/.

Participarea este gratuită și se face accesând link-urile de înregistrare puse la dispoziție în fiecare săptămână pe pagina web oficială a CeL –https://elearning.upt.ro/. Participanții primesc un certificat digital deschis (Open Badge) „Împreună online”.

Vezi lista de certificate digitale deschise (Open Badge) emise: https://elearning.upt.ro/ro/open-badges-certificate-digitale-deschise-impreuna-online/.

Informații despre seria #impreunaonline sunt disponibile și pe:

Pagina web: https://elearning.upt.ro/.

Facebook:https://www.facebook.com/CIDUPT/.

Youtube: https://www.youtube.com/user/cidupt.

Instagram: @elearning_upt.

Comentarii

comentarii