Acasă Actualitate Weekend la Budapesta, perfect pentru primăvară

Weekend la Budapesta, perfect pentru primăvară

800
DISTRIBUIȚI

budapesta9O excursie la Budapesta este întotdeauna o experienţă de neuitat. La doar câteva ore de Timișoara, vă așteaptă un oraş de o frumuseţe maiestuoasă, unde fiecare poate găsi ceva pe gustul lui. Primăvara, Budapesta strălucește diafan în soare, învăluită în parfumul florilor pe care le puteți întâlni la tot pasul.
Budapesta este, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei. Arhitectura deosebită, nenumăratele muzee și atracții turistice, traficul fluid și curățenia sunt doar câteva dintre argumentele care vă pot face să alegeți capitala Ungariei pentru un weekend minunat, mai ales că aici au loc pe tot parcursul anului evenimente culturale de înaltă ţinută.
Cetatea Buda este un ansamblu arhitectural de poveste, unde puteți găsi turnuleţe albe, clădiri istorice, dar şi un muzeu al… marţipanului. Nu trebuie să treceți cu vederea Biserica Mathias Rex, locul de încoronare al Împărătesei Sissi, dar nici Bastionul Pescarilor, cu cele şapte turnuleţe reprezentând cele şapte triburi maghiare. Tot aici se găsesc statuia ecvestră a Regelui Ştefan I și fostul palat regal, care adăpostește în prezent Galeriile Naţionale. De asemenea, puteţi asista la schimbarea gărzii în faţa sediului Preşedinţiei Ungariei. Seara, de la înălțime, panorama de la Citadelă este impresionantă.
Dacă treceți Dunărea, în Pesta, Basilica Sfântul Ştefan domină de la distanţă panorama. Parcul Orăşenesc, Piaţa Eroilor, cu monumentul Milenium, Muzeul de Arte Frumoase, Castelul Huniazilor, Parcul de distracţii, Grădina Zoo, care este una dintre cele mai mari şi mai vechi din Europa, sunt obiective pe care nu trebuie să le ratați, dacă mergeți la Budapesta. Cel mai frumos Parlament al Europei poate fi admirat în toată splendoarea sa în timpul unei croaziere pe Dunăre. Programul complet şi datele de plecare pentru excursiile organizate de Agenţia de turism Ultramarin în această perioadă a anului spre Budapesta pot fi găsite aici.

Comentarii

comentarii