Acasă Economic Wizz Air anunţă o creştere cu 31% în primele cinci luni

Wizz Air anunţă o creştere cu 31% în primele cinci luni

332
DISTRIBUIȚI

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low fare – low cost din România şi din Europa Centrală şi de Est a transportat 736.000 de pasageri din şi spre România în primele 5 luni, cu 31% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat 562.000 pasageri. Această creştere a consolidat poziţia de lider a companiei în România în condiţiile unei cote de piaţă pe segmentul low cost de 46% în luna iunie.
“Suntem în grafic pentru a depăşi 2 milioane de pasageri transportaţi din şi spre România anul acesta. Creşterea de 31% va proveni în mare măsură de la creşterea capacităţii de transport din Cluj-Napoca şi din Bucureşti şi implicit prin noile rute lansate şi creşterea frecvenţelor pentru zborurile de la toate cele 3 baze, inclusiv Timişoara. Bucureşti va totaliza în continuare peste 50% din operaţiunile Wizz Air în România în ceea ce priveşte traficul de pasageri”, a declarat Gyorgy Abran, Director Comercial Wizz Air.
Începând cu această vară Wizz Air alocă două aeronave A320 complet noi bazelor din România, una fiind deja operaţională în Cluj începând cu 12 iunie, iar a doua urmând să ajungă la Bucureşti pe 26 iunie. Noile aeronave vor creşte flota din România la opt unităţi şi vor facilita aproximativ 70 de noi locuri de muncă (piloţi şi echipaj). Odată cu aceştia, echipa Wizz Air din România va creşte la peste 290 de persoane în 2010.
 

Comentarii

comentarii