Acasă Cultura Workshop gratuit de teatru, susținut de regizorul Kristóf Szabó din Germania pentru...

Workshop gratuit de teatru, susținut de regizorul Kristóf Szabó din Germania pentru actorii din Timișoara

536
DISTRIBUIȚI

În perioada 3-6 mai, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Asociația ProTESZT Timișoara organizează workshop-ul Tehnici de izolare în teatru (de dans) susținut de regizorul și coreograful Kristóf Szabó din Germania la Timișoara.

Vesna Roșca, purtător de cuvânt, a explicat că regizorul și coregraful Kristóf Szabó (n.1968 la Budapesta) își desfășoară activitatea la Köln, unde coordonează grupul artistic F.A.C.E. Visual Performing Arts Ensemble. Este o personalitate în viața culturală a Germaniei, fiind interesat de teatru, dans, arte multimedia, poezie și arte plastice.

El a participat la Festivalul Euroregional de Teatru TESZT 2018 cu spectacolul „Coming Out. Omagiu lui P.P. Pasolini” și va prezenta la TESZT 2019 „Antigona”.

Atelierul susținut în perioada 3-6 mai, de la ora 18:00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar, va fi deschis pentru actorii și dansatorii din Timișoara, iar limbile de lucru vor fi germană și română.

Exercițiile ce vor fi abordate sunt, printre altele: rolul de partener în coregrafia contemporană şi unele criterii estetice, dezvelirea defectelor (nespuse) ale textelor, gestionarea tăcerii în timpul mişcărilor, valorificarea efectelor acustice generate de propria mişcare, locul şi rolul agresiunii în marele întreg, depăşirea egoului.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la adresa artistic@tm-t.ro până în 2 mai.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii