Acasă Sport www.justiceforpoli.com – lansat de suporterii timişoreni

www.justiceforpoli.com – lansat de suporterii timişoreni

DISTRIBUIȚI

suporteri_poli_4decembrie_2_bCu o săptămână înainte de înfăţişarea de la TAS a clubului FC Timişoara pentru recuperarea celor şase puncte, suporterii au lansat site-ul www.justiceforpoli.com, care cuprinde toată istoria cazului cu palmaresul lui Poli. Este practic un website în mai multe limbi care dezvăluie nedreptatea făcută Timişoarei.

„Un om de afaceri italian, patron pentru foarte scurt timp al acestui club, a aşteptat ca echipa pe care a abandonat-o la sfârşitul anului 2001 să urce treptele clasamentului şi să evolueze în cupa UEFA pentru a revendica drepturile asupra numelui, culorilor şi palmaresului acestei echipe.

Acest lucru s-a putut întâmpla după ce s-a asigurat de complicitatea unora dintre conducătorii FRF (Federaţiei Române de Fotbal). Graţie obţinerii frauduloase a unor documente (fapte demonstrate), acesta a obţinut de la TAS (Tribunalul Arbitral pentru Sport) o decizie care a obligat echipa din Timişoara să-şi schimbe numele şi culorile.

FRF a fost incapabilă să apere clubul, fiindcă acest lucru ar fi însemnat recunoaşterea malversaţiunilor anumitor membri din instanţele conducătoare ale fotbalului românesc. În zilele noastre, a da înapoi ar echivala cu recunoaşterea erorilor, iar acest lucru i-ar afecta credibilitatea”, spune Silvian Radosav. FIFA a sancţionat clubul cu şase puncte pentru că a întârziat aplicarea deciziei TAS.
Liana DACILESCU

Comentarii

comentarii