Acasă Economic 350 de angajaţi vor „pleca voluntar” de la Zapp

350 de angajaţi vor „pleca voluntar” de la Zapp

DISTRIBUIȚI

Criza economică din ultimele luni a afectat şi piaţa de telecomunicaţii. Conducerea Telemobil (operatorul Zapp) a anunţat decizia de restructurare a companiei printr-un „program de plecări voluntare” prin care se estimează ca 350 de persoane ar putea părăsi operatorul.
Potrivit comunicatului Telemobil, companie achiziţionată în vara anului trecut de Cosmote România, „2010 va fi un an dificil pentru orice companie din România dat fiind faptul că economia românească intră în cel de-al doilea an al celei mai grave crize financiare din ultimii 20 de ani. În consecinţă, într-un asemenea mediu macroeconomic ostil, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi şi a menţine o performanţă pozitivă”.
Programul de plecări voluntare constă într-o remuneraţie financiară compensatorie şi alte beneficii, inclusiv asigurare medicală pentru o perioadă de şase luni, susţinerea angajaţilor implicaţi în continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane, precum şi acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (în limita unui număr de minute naţionale şi în reţea), tot timp de şase luni.
Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, în 2008 compania avea aproape 700 de angajaţi. În acelaşi an, Telemobil avea 374.000 de clienţi şi a înregistrat o cifra de afaceri de 60,6 milioane de euro şi pierderi de aproximativ 40 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii