Acasă Eveniment Zbor test efectuat de către Blue Air

Zbor test efectuat de către Blue Air

575
DISTRIBUIȚI

Pentru a testa zona contaminată de cenuşă vulcanică şi pentru a stabili dacă pot fi efectuate zboruri în condiţii de siguranţă deplină, compania Blue Air a executat pentru prima dată în România un zbor test, cu o aeronava Boeing 737-800 Next Generation.
Zborul a fost realizat pe răspunderea companiei şi a avut loc luni, 19 aprilie, în jurul orei 13:30 de pe Aeroportul „Aurel Vlaicu” Bucureşti Băneasa. Echipajul de comandă a fost format din comandant-instructor Dan Ştefănescu, director de zbor al companiei Blue Air şi d-nul Radu Naidinescu, copilot.
„Aeronava Boeing 737-800 Next Generation s-a ridicat la o altitudine cuprinsă între 3000 şi 8000 de metri şi a survolat spaţiul aerian din România, în zonele considerate contaminate. Astfel aeronava s-a deplasat pe ruta Bucureşti – Bacău – Suceava – Cluj şi înapoi la Bucureşti.  Zborul a durat aproximativ o oră şi s-a desfăşurat fără absolut nicio problemă,” a declarat comandant-instructor Dan Ştefănescu, directorul de zbor al companiei Blue Air.
„Am vrut să fim 100% siguri că vom avea condiţii de zbor perfecte pentru toate cursele odată ce restricţiile autorităţilor sunt ridicate. Suntem nerăbdători să depăşim această situaţie, care a reprezentat o problema atât pentru noi, cât şi pentru pasagerii noştri în ultima săptămână. Am trimis cea mai buna echipă să testeze condiţiile, aşa că acum suntem absolut siguri că exista condiţii pentru zboruri sigure deasupra României,” spune Sherif Ussama, directorul general al Blue Air
Dacă starea spaţiului aerian din Europa rămâne neschimbată, Blue Air va opera toate zborurile de mâine, mai puţin cursele către şi dinspre Londra şi Paris. De asemenea, situaţia curselor operate de pe Aeroportul George Enescu – Bacău este momentan incertă. Compania Blue Air depune eforturi pentru a găsi soluţii de reducere a  întârzierilor. Deoarece norul de cenuşă vulcanică se deplasează în continuare pe direcţia SE, este posibil ca şi alte curse Blue Air să aibă de suferit. Compania Blue Air va prezenta eventualele modificări suplimentare pe site-ul www.blueairweb.com. Pasagerii Blue Air care au achiziţionat bilete de avion pentru următoarele zile sunt rugaţi să acceseze www.blueairweb.com, secţiunea Noutăţi pentru a fi la curent cu evoluţia situaţiei.
 

Comentarii

comentarii