Acasă Cultura Zece fanfare din Timiș, Arad, Caraș Severin, Alba și Serbia în concert...

Zece fanfare din Timiș, Arad, Caraș Severin, Alba și Serbia în concert la grădina de vară Capitol Timișoara

592
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează cea de-a XXXI– a ediție a Festivalului Fanfarelor la Timișoara în Grădina de Vară a Sălii Capitol.

La manifestare participă: Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara,
Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina și Bănia – Caraş Severin,
Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, județul Arad, Fanfara Banaten Muzikanten din Timișoara.

Invitați speciali sunt: Vasile Conea, Fanfara Dejan Ilic din Serbia
Fanfara Transilvania din Cugir, județul Alba.

Programul festivalului începe de la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu, nr. 1 la ora 12:00, în 22 septembrie, continuă cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde la ora 13:00 va avea loc un microrecital în fața Operei iar la ora 17:00 în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara va avea loc un spectacol.

Veți putea vedea 10 fanfare cu stiluri de interpretare diferite, de la cântece ”big band”, muzică populară și cântece specifice la ritmuri balcanice care aduc voie bună și bucurie.

Cântece din zona Banatului în interpretarea lui Vasile Conea, alături de Fanfara din Grebenac, Serbia vor aduce în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara vremurile de altădată în care oamenii știau dreapta măsură a lucrurilor.

Fanfara Transilvania este un nume cunoscut în peisajul cultural românesc dar și internațional. Au participat de-a lungul celor peste 10 ani de carieră la cele mai cunoscute festivaluri de jazz din Europa dar și în deschiderea concertelor lui Goran Bregovici.

Fanfara Dejan Ilic din Serbia este un nume cunoscut în Serbia și vor aduce la Timișoara melodii cunoscute într-o interpretare plină de talent și dăruire.

Atenție, în caz de vreme nefavorabilă spectacolul de la ora: 17: 00 va fi mutat din Grădina de Vară a sălii Capitol în interior.

Intrarea este liberă.

Prezintă: Tania Stavilă – Țunaș. Manager: Prof. Liliana Laichici.
Director general: prof. Adrian Scorobete. Coordonatori eveniment: Remus Vălungan, Alina Mafa. Finanțator: Consiliul Județean Timiș
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara.

Comentarii

comentarii