Acasă Actualitate Zece localități din Timiș se pregătesc de împăduriri

Zece localități din Timiș se pregătesc de împăduriri

DISTRIBUIȚI

Zece localități din Timiș – două orașe și opt comune – se pregătesc de împăduriri, anunță subprefect Sorin Ionescu. Au fost identificate posibile terenuri, iar miercuri, 14 septembrie, a avut loc și o primă întâlnire a comisiei de specialitate. Cele zece UAT-uri sunt: orașele Gătaia și Ciacova, și comunele Biled, Cărpiniș, Cenad, Checea, Comloșu Mare, Gottlob, Peciu Nou și Periam.

„Au identificat posibile terenuri disponibile care s-ar putea transforma în perdele forestiere de protecție în județul Timiș. Primari și reprezentanți ai celor 10 UAT-uri împreună cu reprezentanții instituțiilor care au atribuții în vederea obținerii avizelor necesare au participat la întâlnirea de lucru a membrilor Comisiei pentru identificarea, delimitarea și constituirea perimetrelor de ameliorare la nivelul localităților din județul Timiș și a membrilor Comandamentul judeţean de analiză a realizării programului anual de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie, desfășurată la primăria orașului Gătaia. Instituțiile participante au fost: Garda Forestieră Timișoara, Agentia pentru Protectia Mediului Timis, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timiș, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat, Direcția Agricolă Timiș, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș, Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Timișoara, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Timișoara”, transmite Ionescu.

În cadrul ședinței de miercuri a fost prezentată schema de ajutor de stat „Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” care se aplică în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 35/2022 pentru aprobarea măsurilor necesare realizării campaniei naționale de împădurire și reîmpădurire prevăzute în Planul național de redresare și reziliență și prevede acordarea de ajutoare pentru împădurire în cadrul PNRR. Obiectivul schemei îl reprezintă crearea de noi suprafețe împădurite, iar beneficiar al schemei poate fi orice deținător public și privat de teren pretabil pentru împădurire, indiferent de mărime, precum și formele asociative ale acestora. Este important să se cunoască faptul că orice persoană fizică, deținătoare a unui teren ce îndeplinește condițiile prevăzute în lege, poate opta pentru împădurire. Încurajez toate persoanele fizice și juridice care dețin terenuri, care se încadrează și care doresc să ia parte la acest proces de împădurire.

Primaria Gataia, Primăria Ciacova, Primaria Comunei Biled, Primaria Comunei Carpinis, Primaria CENAD, Primaria Comunei Checea, Primaria Comlosu Mare, Primaria Gottlob, Primaria Comunei Peciu Nou, Primaria Periam

Comentarii

comentarii