Acasă Actualitate Zece noi paturi ATI la spitalul de campanie de pe stadionul CFR

Zece noi paturi ATI la spitalul de campanie de pe stadionul CFR

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook, că spitalul de campanie de pe stadionul CFR a mai primit zece paturi ATI, care vor începe să fie funcționale peste câteva zile. Anunțul primarului vine în contextul în care medicii și autoritățile acuză lipsa paturilor ATI, motiv care a fost și impusă carantina în Timișoara.

Joi, la nivelul Timișoarei, din câte arată site-ul covid19.primăriatm.ro, sunt ocupate toate cele 35 de paturi ATI dedicate cazurilor de COVID-19 din municipiu. La nivelul județului, potrivit DSP Timiș, sunt, în total, 59 de paturi ATI, dintre care 16 sunt necesare maternității, pediatriei sau altor patologii. O explicație pentru numărul redus de paturi ATI este și faptul că unitatea mobilă nu funcționează din cauza temperaturilor scăzute.

„Multă lume m-a întrebat ce se mai întâmplă cu Spitalul de campanie de la Stadionul CFR, pentru că în ultima perioadă pare că nu s-a mai auzit de el. Deși spitalul este operat de Ministerul Apărării, noi, orașul, contribuim mult în operarea acestuia: personal de la Spitalul de Copii a fost detașat acolo pentru a lucra cu pacienții, STPT și SDM – societățile Consiliului Local – se ocupă de partea de infrastructură, noi plătim utilitățile.

Timișoara are mare nevoie acum de paturi ATI cât mai multe, odată cu răspândirea în România a celor 3 tulpini noi, britanică, sud-africană și braziliană, mai contagioase. Am fost ieri la Spitalul de campanie, unde tocmai au fost aduse 10 noi paturi ATI care vor fi puse în funcțiune în câteva zile și am văzut din nou prin ce trec timișorenii care se confruntă cu această boală.

Am întâlnit o doamnă care și-a pierdut și soțul și soacra. Socrul ei este și el internat. Mi-a spus că soțul se simțea bine la începutul bolii, dar starea lui s-a înrăutățit rapid, iar doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Asta este viclenia acestei boli și cu asta se confruntă bolnavii și medicii, zilnic.

Avem mare nevoie și de paturi dotate cu oxigen de înaltă concentrație pentru că la spital ajung din ce în ce mai mulți pacienți cu forme mai grave: nu te ATI, dar nici de concentrator acasă. Primăria Timișoara este singura din țară care, împreună cu societate civilă, distribuie la domiciliu pacienților concentratoare de oxigen pentru forme medii de COVID.

Vă rog să vă protejați pe voi și pe cei din jur, să respectați măsurile de protecție și restricțiile de circulație ca să intrăm cât mai repede sub cod verde”, scrie primarul Dominic Fritz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

comentarii