Acasă Actualitate Zece percheziţii într-un dosar în care societatea Tredeco Holding este suspectată că...

Zece percheziţii într-un dosar în care societatea Tredeco Holding este suspectată că ar fi falsificat documente de participare la o licitaţie

DISTRIBUIȚI

Zece percheziţii au loc joi într-un dosar în care societatea Tredeco Holding din Ineu este suspectată că ar fi falsificat documente de participare la o licitaţie pentru a cîştiga un contract de deszăpezire pe mai multe loturi de drumuri naţionale şi autostrăzi. Prejudiciul este estimat ,a peste 30 de milioane de lei. 

Polițiștii efectuează cercetări și strâng documente în legătură cu o licitație pentru deszăpezire la care societatea, administrată de Marius Cozma, ar fi participat dar ar fi falsificat declarația privind numărul mașinilor de deszăpezire, cu scopul precis de a aduna mai multe puncte în cadrul licitației, pentru a avea avantaj față de ceilalți participanți.

Marius Cozma, administratorul Tredeco Holding, este denunțătorul din dosarul în care Florea Dascălu, șef al Direcției Întreținere Autostrăzi și Drumuri Naționale din CNAIR, este acuzat de luare de mită. Astfel, nu este exclus ca directorul din CNAIR să fi fost cel care, acum, l-a denunțat pe Cozma.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, efectuează 10 percheziţii, în judeţul Arad”, anunţă IGPR.

Activităţile se desfăşoară la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii locale, în vederea ridicării de probe, pentru documentarea şi probarea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tentativă la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Din cercetări, a reieşit că o societate comercială ar fi participat la o licitaţie organizată de o instituţie, unde ar fi depus mai multe înscrisuri false, în vederea câştigării unui contract de deszăpezire pentru mai multe loturi de drumuri naţionale şi autostrăzi, cauzând un prejudiciu de 30.247.825 de lei.

Comentarii

comentarii