Acasă Administraţie Zece procente din angajații Consiliului Județean Timiș ar putea părăsi instituția

Zece procente din angajații Consiliului Județean Timiș ar putea părăsi instituția

DISTRIBUIȚI

Structura de personal de la Consiliul Județean Timiș se va modifica în o anumită măsură, spune Alin Nica, președintele instituției. Aproximativ zece procente din angajați ar putea părăsi CJT ca urmare a digitalizării activității sau a reorganizării unor departamente.

 

„Din evaluările preliminare, care sunt încă în curs, rezultă că vom putea funcționa liniștit cu 10% mai puțini angajați decât în prezent. Profesioniștii vor rămâne, cei care nu doresc să se implice în proiectele consiliului vor fi invitați să se bucure de efervescența muncii la privat pe piața timișeană sau nu numai”, a mai adăugat Alin Nica.

În acest moment, la CJT, efectiv, lucrează 267 de persoane. Șeful instituției spune că în acest moment anumite Servicii și birouri sunt suprapopulate și va avea loc și o reorganizare.

Google Work Space, Shared Folderes, semnătură digitală, toate aceste noțiuni își vor face loc în modul de lucru al angajaților de la Consiliul Județean Timiș, toate acestea pentru eficientizarea activității instituției.

”Am demarat procesul de transformare digitală a fluxurilor de informații de la nivelul CJT. Astfel, s-au implementat sau sunt în curs de implementare soluții de tip google work space, shared folders, semnături digitale sau inițierea demersurilor pentru pregătirea unui manager de arhivă electronică. Semnăturile digitale vor elimina practic mapele care circulă și hârtiile care se pierd în interiorul consiliului județean și va asigura o mai bună trasabilitate a oricărui act din interiorul consilului județean și a activității oricărui funcționar public în parte”, a declarat Alin Nica.

Tot în urma digitalizării, primăriile din județ vor beneficia de sprijin suplimentar în scrierea de proiecte europene.

„Pentru ca aparatul de specialitate al consiliului județean să fie performant trebuie să eficientizăm lucrurile, să eficientizăm mecanismele prin care funcționează consiliul județean, iar acest lucru îl putem face prin digitalizare și pregătirea pentru accesarea de fonduri prin mecanismul de redresare și reziliență al Uniunii Europene. am inițiat demararea băncii de proiecte a Consiliului Județean Timiș, mecanism prin care primăriilor și instituțiilor din județ le va fi oferită consultanță pentru scrierea, accesarea și implementarea proiectelor și acest lucru este strâns legat  de viitorul fond județean de investiții pe care dorim să-l implementăm în județul nostru”, a mai spus Nica.

Dintre angajați, cine e profesionist și își face treaba nu va avea probleme. Cine nu dorește, poate trece în sectorul privat, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii