Acasă Eveniment Zeci de amenzi pentru afişe ilegale

Zeci de amenzi pentru afişe ilegale

DISTRIBUIȚI

După ce săptămânile trecute, poliţiştii comunitari acordau numeroase sancţiuni pentru afişsaj publicitar neautorizat, zilele trecute, agenţii mai descopereau peste 100 de afişe ilegale. Conform Hotărârii de Consiliu Local 371 din 2007, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.000 lei lipirea afişelor, posterelor sau anunţurilor publicitare în alte locuri decât în cele autorizate sau montarea de panouri publicitare sau bannere fără acordul organelor de specialitate din Primăria Timişoara. De asemenea, potrivit HCL 290/2006, privind aprobarea Regulamentului de publicitate stradală în municipiul Timişoara, se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei distribuirea de mostre şi materiale publicitare fără aviz din partea primăriei.
Legile şi nici cuantumul sancţiunilor nu-i intimidează pe reprezentanţii unor firme ce încearcă să-şi facă reclamă cât mai ieftin, ignorând complet regulile şi împânzind oraşul cu afişe sau pliante publicitare.
„În ultimele zile, pe raza municipiului Timişoara, peste 100 de afişe publicitare au fost depistate de poliţiştii comunitari în locuri neautorizate, precum stâlpi de iluminat, clădiri, garduri, copaci etc.
Acestea au fost preluate spre a fi efectuate verificări, iar cei care se fac responsabili de distribuirea şi lipirea lor fără autorizaţie vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 2.000 lei”, spune Daniela Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Timişoara.
Agenţii de Poliţie Comunitară au acordat, de la începutul acestui an, peste 90 de sancţiuni pentru lipirea afişelor, posterelor sau anunţurilor publicitare în alte locuri decât în cele autorizate, pentru distribuirea de materiale publicitare fără autorizaţie şi pentru montarea de panouri publicitare sau bannere fără acordul organelor de specialitate din Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii