Acasă Sport Zeci de cicliști se întrec lângă Timișoara, la Cupa Națională de Ciclocros

Zeci de cicliști se întrec lângă Timișoara, la Cupa Națională de Ciclocros

1480
DISTRIBUIȚI

La Urseni, lângă Timișoara, va avea loc o nouă etapă de ciclocros, la care vor participa zeci de cicliști., Tot acolo va fi și o cursă de mountain bike.

Cei mai buni cicliști din România vor lua startul sâmbătă, 11 noiembrie, în cea de-a treia etapă din Cupa Națională de Ciclocros, pe traseul amenajat în Lunca Timișului lângă Urseni, la 10 km de Timișoara.

Etapa de la Urseni este etapa cu cea mai mare participare de până acum din România, adunând la startul cursei de ciclocros 69 de concurenți din România, Ungaria și Serbia.

Competiția cuprinde categoriile U17 ( sub 17 ani), U19, U23, Elite și Amatori.

Datorită interesului mare față de cursele de ciclism în zona Timișoarei, ziua de sâmbătă, 11 noiembrie, va debuta cu startul celor înscriși la cursa de Mountain Bike, cursă în regim XCO, la ora 10:30. Vor urma doua curse de Ciclocros, la ora 11:30 – Fete, U17 și U19, iar la ora 13:00 iau startul U23, Elite, Amatori și nelicentiați, premierea fiind anunțată pentru ora 15:00.

Detaliile competiției pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/1421233097991409/

Toți cei interesați să participe ca spectatori la acest eveniment important în ciclismul din România, sunt așteptați Sâmbătă 11 Noiembrie începând cu ora 09:45 pe Lunca Timișului, în dreptul localității Urseni – http://bit.ly/2wOyEkY

“Cupa Națională de Ciclocros debutează anul acesta cu patru etape. Proba de ciclocros este o religie în țările de jos de unde provin cei mai tari sportivi din domeniu, olandezii Mathieu van der Poel și Lars van der Haar sau belgienii Wout van Aert, Toon Aerts sau imaginea ciclocros-lui din ultimul deceniu ce s-a retras anul trecut, Sven Nys. În România,  ciclocrosul este la început și având în vedere că este o ramură foarte nișată, cele 4 etape sunt un succes. Ideea de cupă a plecat de la pasiunea noastră pentru ciclocros, am vrut să legăm câteva competiții cu un clasament general ca lumea să fie încurajată să își cumpere o biclă de cx, tabloul să fie mai mare, nu doar o cursă izolată. De aici a început și proiectul cyclocrossnation.ro unde încercăm să educăm publicul ciclist despre ramura asta, încercăm să aducem ciclocrosul mai aproape de români.” Timotei Pacurar, cyclocrossnation.ro

Lunca Timișului – Cupa Națională de Ciclocros este un eveniment organizat de EcoStuff Romania în parteneriat cu Federația Romană de Ciclism, Primăria Moșnița Nouă și Linia de Sosire, sub egida UCI – Federația Internațională de Ciclism și UEC – Federația Europeană de Ciclism, cu sprijinul Universității de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului în calitate de custode al Ariei protejate Natura 2000 Lunca Timișului și cu susținerea Crucea Roșie Timiș.

Pentru mai multe informații:

Email: office@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Event Facebook: https://www.facebook.com/events/1421233097991409/.

 

Comentarii

comentarii