Acasă Eveniment Zeci de şcoli timişorene pot rămâne fără curent şi apă

Zeci de şcoli timişorene pot rămâne fără curent şi apă

DISTRIBUIȚI

Primăria a uitat să plătească utilităţile…
Situaţie critică la mai multe şcoli din Timişoara. Directorii unor unităţi de învăţământ au primit deja somaţii că dacă nu efectuează de urgenţă plăţile vor rămâne fără curent şi fără apă. Mai multe şcoli au rămas deja fără telefoanele fixe, după ce facturile nu au mai fost plătite. Responsabilă de toată debandada este Primăria Timişoara, care, culmea, are o scuză solidă. Nu puteau efectua plăţile, pentru că bugetul a fost votat doar în această săptămână.

Datori doar până pe 24 martie…

Mariana Eftimie, inspectorul şcolar general de Timiş, susţine că situaţia s-ar rezolva până pe 24 martie, dată la care Primăria ar fi promis că virează banii pentru utilităţi. „Am primit mai multe reclamaţii în acest sens. Primăria nu a virat banii pentru utilităţi sau au virat doar o parte. De aceea, majoritatea şcolilor din Timişoara au fost nevoite să-şi plătească doar o parte din utilităţi. Alte şcoli au făcut plăţi chiar din venituri proprii. Am primit promisiunea că până pe 24 martie aceste utilităţi vor fi plătite, noi facem demersuri şi sperăm să rezolvăm mai repede problema”, susţine Mariana Eftimie, şefa Inspectoratului Şcolar Timiş. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că aceste plăţi nu au putut fi făcute deoarece bugetul s-a votat de-abia de câteva zile. Promit, însă, că situaţia se va remedia cât de curând.

Cu biroul plin de somaţii…

„Este o situaţie critică. Dacă din bugetul propriu am putea plăti 200-300 de lei, cât este factura la telefon, pentru curent şi căldură, unde sunt sume foarte mari, nici nu poate fi vorba că am putea găsi bani. Suntem speriaţi pentru că ne-au venit somaţii din toate părţile. Dacă nu plătim în regim de urgenţă, vom rămâne fără curent, fără apă şi fără căldură”, spune directorul unei şcoli generale, care s-a trezit cu un teanc de somaţii pe masă. Aici s-a tăiat telefonul şi conducerea şcolii se aşteaptă la ce este mai rău. Cazul este departe de a fi unul singular, în capitala Banatului. Liderul Sindicatului „Spiru Haret” din învăţământul preuniversitar timişean susţine că primăria este singura responsabilă de plata utilităţilor, iar cazul mai multor şcoli din Timişoara face parte din „bătaia de joc generală” din întreg sistemul de educaţie.

Comentarii

comentarii