Acasă Actualitate Zeci de copii fericiți – Caravana Lions Timişoara Bastion, Ediția de Ziua...

Zeci de copii fericiți – Caravana Lions Timişoara Bastion, Ediția de Ziua Copilului

DISTRIBUIȚI

De 8 ani Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este unul din puţinele momente de zâmbete şi bucurii pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș. După ce anul trecut, clubul Lions Timișoara Bastion a hotărât să organizeze în premieră o ediție de Paște a Caravanei, anul acesta leii s-au decis să continue caravana faptelor bune în preajma Zilei Copilului.

Duminică, 5 iunie, clubul Lions Bastion a parcurs împreună cu susținătorii, în jur de 500 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 85 de copii din 30 de familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți a primit cutii de cadouri pline cu: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie s-au livrat pachete conținând peste 2 tone de alimente și produse de primă necesitate.

Pentru această ediție s-au livrat cadouri copiilor din Bacova, Bazoșu Nou, Cadar, Cenad, Denta, Diniaș, Dudeștii Noi, Fibiș, Ictar-Budinți, Jebel, Jimbolia, Liebling, Lugoj, Moravița, Pădureni, Peciu Nou, Recaș, Sacoșu Mare, Sânnicolau Mare, Timișoara și Voiteg.

Scopul Caravanei de Ziua Copilului, este, la fel ca pentru Caravana de Crăciun să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntampina abandonul școlar din aceste cauze. Întâi pandemia iar acum criza financiară generată și de război fac ca sprijinul nostru să fie mai necesar ca oricând, al nostru, al tuturor.

Pe lângă cadourile tradiționale, anul acesta leii au donat și un cărucior cu rotile, multipozabil, pentru o tânără paralizată.

Și anul acesta, parteneri deja tradiționali ai clubului Lions Timișoara Bastion au răspuns apelului la umanitate și au venit în sprijinul bunei organizări a Caravanei. Cadourile pentru copii au fost atent pregătite de angajați ai companiei Continental Automotive Timișoara, iar la partea de livrare un ajutor consistent a fost oferit de compania Tazz.

“9 caravane am organizat deja alături de colegii mei, de Crăciun, de Paște și acum și de Ziua copilului. A fost o zi deosebit de caldă, atât pe termometre cât și în sufletele noastre. Vedem, an de an, crunta realitate produsă de sărăcie, de boală, de disperare și ne trezim cumva scuturați și smulși din bula noastră. E unul dintre lucrurile care ne motivează mereu, după fiecare caravană, să mergem mai departe, sute de kilometri, pentru a întinde o mână spre acești micuți nevinovați. Pentru ediția aceasta le mulțumim angajaților din cadrul companiei Continental Automotive Timișoara, companiei Tazz, colegilor Lions, prietenilor, cunoștințelor noastre care au fost, sunt și vor fi alături de noi și ne-au sprijint prin donații. Intenționăm să continuăm în viitor să organizăm Caravana Lions Bastion atât de Crăciun, dar și încă o dată pe an, de Paște sau de Ziua Copilului. Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Arthur Csertus președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul  http://lionsbastion.ro/caravana/

Comentarii

comentarii