Acasă Actualitate Zeci de localnici din Hășmaș au beneficiat de consultații gratuite oferite de...

Zeci de localnici din Hășmaș au beneficiat de consultații gratuite oferite de medicii militari din Timișoara

1053
DISTRIBUIȚI

Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” continuă și în acest an în județul Arad. Medicii Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara au fost prezenți sâmbătă, 20 aprilie 2019, între orele 10,00 și 17,00, în comuna arădeană Hășmaș. Zeci de persoane au venit din satele din jur să fie consultate gratuit de medicii militari.

Preotul din comună a anunțat acțiunea în biserică și zeci de persoane au așteptat încă de dimineață sosirea specialiștilor în Hășmaș. Medicii specialiști de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara au ajuns în comuna arădeană și au organizat cabinete de consultații de campanie în Căminul cultural din localitate. Cornel Popa, primarul comunei Hășmaș spune că în comună există un doctor de familie foarte bun. Însă, populația fiind îmbătrânită, oamenii s-au bucurat că vor fi consultați de medici renumiți și au așteptat la coadă pentru confirmarea unor diagnostice.

La Hășmaș, echipa medicală a venit pentru a aduce în sâmbăta Floriilor o mângâiere pentru localnici. Aceștia au fost sprijiniți logistic de pompieri.

Pentru că le este greu să ajungă la un medic specialist, mulți dintre localnici spun că sosirea caravanei este pentru ei o adevărată binefacere. Au așteptat să fie consultați și au cerut amănunte despre bolile lor.

Alături de medicii miltari, la Hășmaș a venit și președintele Comisiei de Apărare din camera Deputaților, deputatul Dorel Căprar. El i-a vizitat pe militarii timișoreni și la exercițiul de la Cincu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lor. Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect implementat de fostul ministru al apărării, senatorul Mihai Fifor, care a avut inițiativa acordării consultațiilor de specialitate populației din mediile izolate ale României. „De fiecare dată când am întâlnit parteneri din NATO și am discutat despre militarii români, indiferent de armă, aceștia ne apreciază. Mi-aș dori ca și noi românii, din România să vă apreciem la înalta valoare și cred că activitatea de astăzi este una din marile aprecieri pe care le avem pentru dumneavoastră și meseria pe care o faceți”, a declarat deputatul Dorel Căprar, președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Medicii Militari din Timișoara o pornit de dimineață cu mașini și echipamentele medicale până la Hășmaș. Au fost medici din toate specialitățile medicale pentru a se asigura că localnicii vor primi cele mai bune consultații în mod gratuit.„Suntem mândri că suntem astăzi aici, cu toată echipa de militari din Timișoara, pe pământ românesc, în județul Arad, în Hășmaș. Am venit aici cu distinșii mei colegi pentru a acorda o mână de ajutor, de a vă acorda consultații medicale gratuite fiindcă sunteți frații noștri, sunteți bunicii noștri și este nevoie să ne ajutăm unii pe alții. Cu dragoste de țară și credință suntem și noi aici”, a declarat colonel Sorin Homeag, director general al Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara.

Medicii Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara au oferit asistență de specialitate în specialități precum cardiologie, O.R.L., pneumologie, dermatologie, oftalmologie, interne, diabet și nutriție, chirurgie, ortopedie, gastroenterologie, psihologie clinică. Ambulanța, împreună cu echipa medicală, a ajuns la persoanele nedeplasabile și au efectuat consultații la domiciliul acestora.

Alături de medicii militari, la Hășmaș a venit și un veteran din cel de-al doilea război mondial. Deși are 98 de ani, el nu a avut nevoie de consultații deoarece  este sănătos.

Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect susținut de Direcția Medicală, aprobat de Ministerul Apărării Naționale, organizat de Spitalul Militar din Timișoara în colaborare cu Mitropolia Banatului și Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului.

Comentarii

comentarii