Acasă Eveniment Zeci de migranți găsiți de polițiștii de frontieră în Timiș și Arad

Zeci de migranți găsiți de polițiștii de frontieră în Timiș și Arad

103
DISTRIBUIȚI

În data de 11.06.2021, începând cu ora 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş, Serviciului pentru Imigrări Timiş, lucrători din cadrul I.J.J. Timiş şi ai Grupări Mobile de Jandarmi Timişoara, poliţişti din cadrul S.R.P.T. Timişoara, lucrători din cadrul CRCPSA şi Poliţia autostrăzi, au desfăşurat în judeţele Timiş şi Arad o acţiune în sistem integrat pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în urma acţiunii, aceştia au identificat în mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş 32 de cetăţeni străini, iar în judeţul Arad au fost depistaţi 21.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani, toţi având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza celor două judeţe.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor vor fi sprijiniţi pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Totodată aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Comentarii

comentarii