Acasă Actualitate Zeci de navetişti au protestat în Gara de Nord, după ce singura...

Zeci de navetişti au protestat în Gara de Nord, după ce singura cursă spre Timişoara a fost anulată

DISTRIBUIȚI

Peste 100 de oameni au protestat în Gara de Nord din Timişoara şi au împiedicat timp de 40 de minute pornirea unui tren. Protestatarii, care sunt navetişti, au aflat că singurul tren care îi mai putea aduce dimineaţa în oraş îşi suspendă activitatea. Operatorul privat spune că nu duce lipsă de clienţi, dar a fost nevoit să renunţe la cursă pentru că nu mai găseşte mecanici.

Majoritatea navetiştilor lucrează la Spitalul Judeţean din Timişoara. Spun că încep munca la şase dimineaţa, iar pentru a ajunge la timp nu au la dispoziţie alt mijloc de transport în afară de tren.

Trenul de pe ruta Timisoara – Nerau, aduce în Timişoara navetişti din opt localităţi aparţine unui operator privat. Reprezentanţii companiei le-au explicat oamenilor că nu suspendă cursele de bună-voie. Nu mai au însă angajaţi cu care să opereze.

“Momentan nu avem mecanici. Nu sunt mecanici. Toată fabrica. Nu ai muncitori, încerci să restrângi activitatea”, spune Ionaşcu Laurenţiu, Regio Călători.

Oamenii se plâng că microbuzele nu sunt o alternativă. Ar pleca prea târziu şi au locuri puţine.

Revolta oamenilor a dus la întârzierea cursei cu peste 40 de minute. În cele din urmă, protetatarii au fost convinşi să elibereze peronul de jandarmi.

Comentarii

comentarii