Acasă Actualitate Zeci de producători agroalimentari din România își expun bunătățile la Expoziția Toamnei...

Zeci de producători agroalimentari din România își expun bunătățile la Expoziția Toamnei de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Zeci de producători agro-alimentari și comercianți nu numai din zona de vest, ci și din alte județe ale țării au venit cu cele mai delicioase bunătăți pentru toate gusturile și buzunarele timișorenilor, timp de trei zile, 16 -18 octombrie, în perimetrul Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș – CCIAT, de pe bulevardul Eroilor din Timișoara.

Astfel, bănățenii au la dispoziție delicii tradiționale din Timiș, dar și din Arad, Baia-Mare, Caransebeș, Hunedoara, Cluj-Napoca, Lugoj, Poiana Mărului, Oradea, Covasna, Harghita, Satu Mare, Satu-Mare sau Văliug.

”Am organizat Epoziția toamnei 2020 pentru a veni în sprijinul producătorilor agro-alimentari, al firmelor și comercianților, dar și al beneficiarilor, cumpărătorii din Timișoara și din Timiș.

Avem aici producători din multe județe din România. Firmele sunt extrem de interesate să își promoveze produsele în zona Banatului.

Vrem să atenționăm că cetățenii pot veni în siguranță la această manifestare, fiindcă totul se derulează în siguranță, cu respectarea măsurilor de protecție anti-COVID”, a spus Rodica Olinic, consilier cu relații publice CCIAT.

”Producătorii agroalimentari au fost foarte interesați să participe la acest important eveniment, dornici de a-și prezenta produsele. Au înțeles că prezența lor aici este foarte importantă, fiindcă au ocazia să își ofere marfa cumpărătorilor.

Prezenți sub tutela CCIAT, ei au mult mai multă credibilitate pentru beneficiari. Nu e un simplu piețar care apare cu ardeiul sau morcovul pe o tarabă”, a spus prof. univ. dr. Doru Petanec, directorul Direcției Agricole Timiș.

Timișorenii au la dispoziție tradiționalii mici, frigărui, cârnați, grătare, bulz, porumb fiert, slănină afumată, jambon, legume proaspete, mezeluri și produse din carne, lactate și brânzeturi făcute după rețete speciale, brânză vegană, produse de patiserie – papanași, cozonac secuiesc, dulciuri și delicii turcești, miere de albine și produse apicole, conserve, gemuri, dulcețuri, siropuri și sucuri naturale, ulei de măsline, tăiței de casă, vinuri, must și derivate din alcool, bere artizanală, condimente și esențe bio, plante medicinale, produse din cătină și aloe vera, săpunuri naturale, produse din lavandă, lumânări parfumate, flori, arbuști, aranjamente florale, meșteri și artizani populari cu articole din lemn, piele, lână, materiale textile etc.

De asemenea, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin îi așteaptă pe timișeni cu povestea cânepei și cu degustare de produse alimentare din cânepă.

Sâmbătă și duminică, expoziția se deschide la ora 10.00 și ține până la ora 20.00.

Intrarea publicului este liberă.

Comentarii

comentarii