Acasă Actualitate Zgomotul și muzica de la un pub de pe str. Lascăr Catargiu...

Zgomotul și muzica de la un pub de pe str. Lascăr Catargiu i-au dus la disperare pe timișoreni

449
DISTRIBUIȚI

Problema dificilă a poluării fonice în Timișoara, pe timpul nopții, provenind de la terasele și cluburile din oraș se repetă an de an pe perioada sezonului cald și îi duce la disperare pe cetățeni, fiindcă nu se pot odihni.

Exemplele sunt nenumărate, dar acum prezentăm numai un caz: pub-ul de pe strada Lascăr Catargiu (fostul Porky’s).

În legătură cu acest pub, am primit la redacție următoarea plângere:

”Are program non-stop, este amplasat pe str. Lascăr Catargiu nr. 2 (în curte la Tibiscus), într-o incintă de blocuri și ne deranjează în fiecare seară, până dimineață. Clienții înfierbântați urlând pe stradă încă vreo oră după ce pleacă din birt (pentru că asta este – un birt unde se bea, oamenii se îmbată apoi se încaieră). Cred că și fostul (Porky’s) s-a închis după ce a murit un tânăr înjunghiat, acum vreo câțiva ani. Vă rog, dacă puteți să citiți ce v-am trimis și să ne susțineți și pe noi. Vă mulțumesc. Au făcut locatarii anul trecut o sesizare scrisă în mai multe locuri și…… ce s-a schimbat ? De la program până la 2.00 am, au primit autorizație pentru program non-stop ! Fără acordul vecinilor!!! Și, am auzit că nu au pentru alimentație publică (pentru că ei asta practică), ci pentru comerț !!! ”, scrie Virginia Sarca.

Reprezentanții pub-ului respectiv au declarat că nu este adevărat că este muzică tare și gălăgie care să îi deranjeze noaptea pe cetățenii care locuiesc în apropiere. Programul este până la ora 2 noaptea, dar în afară de televizor nu există ale surse de muzică și nici clienții nu sunt mulți și păstrează liniștea.

Reprezentanții Secției doi Poliție susțin că ei mare lucru nu pot face, decât să le atragă atenția să păstreze liniștea. Pentru a dovedi că sunt depășite normele de zgomot trebuie făcute măsurători cu aparate speciale, iar poliția nu are așa ceva. Numai autoritățile de la protecția mediului pot face măsurători exacte -spun polițiștii.

Un lucru e clar: Timișoara bubuie noaptea de gălăgie și muzică dată la maxim, în fiecare vară, ducându-i la disperare pe cetățenii care vor să se odihnească și nu le este permis de reprezentanții teraselor ai pub-urilor și restaurantelor, unde chefurile se prelungesc de cele mai multe ori până la ziuă.

Comentarii

comentarii