Acasă Eveniment Zi de foc la Poliția Locală Timișoara: Geamuri distruse la sediul SDM,...

Zi de foc la Poliția Locală Timișoara: Geamuri distruse la sediul SDM, bătaie între migranți și hoți de catalizatoare auto

854
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali timișoreni au avut, luni, „o zi de foc”, după cum anunță reprezentanții acestora. Au prins doi timișoreni care au spart geamurile de la sediul SDM, au depistat două grupuri de migranți – posibil implicați în încăierarea petrecută pe bulevardul Dragalina – și au găsit doi posibili hoți de catalizatoare auto.

„În jurul orei 17, (polițiștii locali – n.r.) s-au deplasat în Piața Unirii, unde au fost sesizați că două persoane au distrus mai multe geamuri de la imobilul cu nr. 8, pe partea cu str. Regimentul 5 Vânători, la sediul SDM. La fața locului, polițiștii locali i-au depistat cu promptitudine pe cei care au distrus locația, fiind vorba despre T.M.D., de 31 de ani, și I.C..M., de 35 de ani, ambii din Timișoara”, transmit reprezentanții instituției.

Unul dintre aceștia ar fi declarat că „e o chestie recurentă” și că „o să sparg geamul de 60 de ori”, în timp ce celălalt s-a limitat la a spune că „l-am însoțit pe prietenul meu de plăcere”. Cei doi au fost duși la Secția 1 de poliție, pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

La ora 21, polițiștii locali au depistat două grupuri de migranți de naționalitate afgană, unul de 10 persoane, identificat pe Splaiul Nicolae Titulescu, și altul format din alte 19 persoane, provenind din aceeași țară, pe bulevardul General Dragalina. „Toți se aflau în apropiere de zona Gării de Nord, unde de altfel a avut loc o încăierare cu cateva ore înainte, soldată cu moartea unuia dintre ei și cu rănirea altuia. Cei 29 de afgani au fost predați către Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, în vederea efectuării de cercetări”, au adăugat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Nici noaptea nu a fost mai liniștită pentru polițiștii locali. În jurul orei 2, un echipaj aflat în patrulare pe strada Silistra a observat doi bărbați având asupra lor bagaje suspecte și care, la apariția patrulei, au fugit. A fost prins doar unul dintre ei, mai târziu identificat drept K.R., de 18 ani, din Sânpetru Mare.

„În urma controlului bagajului, s-a descoperit un telefon mobil, un cric auto și un clește tăietor cu lanț, pentru țevile de eșapament. Extinzându-se verificările, s-a stabilit că suspectul acționa, de regulă, împreună cu încă un individ și cu sora sa vitregă, care de altfel l-a și sunat de câteva ori, întrebându-l dacă a reușit să scape de poliția locală”, spune și în legătură cu acest caz, polițiștii locali.

Până la urmă au fost depistați și ceilalți făptași, mai apoi toți trei fiind predați la Secția 5, împreună cu obiectivele care erau asupra lor, pentru a fi cercetați în continuare. În ultima vreme, polițiștii au primit 16 sesizări privind astfel de fapte.

 

Comentarii

comentarii