Acasă Actualitate Zi de mare înălțare sufletească în Vinga Arad, cu prilejul vizitei ÎPSS...

Zi de mare înălțare sufletească în Vinga Arad, cu prilejul vizitei ÎPSS Ioan

573
DISTRIBUIȚI

Credincioșii Parohiei Ortodoxe din Vinga, județul Arad, au trăit o zi de mare înălțare sufletească, cu prilejul vizitei ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolit al Banatului, alături de PS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

Ierarhii au fost așteptați de preotul paroh Răzvan Sas, pr. Valentin Săvușcă din parohia Miniș, pr. Nicolae Ursu din parohia Mănăștur, pr. Liviu Suciu, fostul paroh, arhimandrit Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, precum și de un număr mare de credincioși.

A urmat apoi săvârșirea Sfintei Liturghii de către cei doi ierarhi, în prezența oficialităților județene și locale: Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad,  Răzvan Cadar, vicepreședinte al CJA, general maior, Ionel Vasile Heredea, Sorin Negrei, primarul comunei, Vasile Todi, președintele Uniunii Jurnaliștilor din Banatul istoric, precum și a altor  primari din comunele județului Arad.

După terminarea Sfintei Liturghii, cei doi ierarhi au sfințit troița din curtea bisericii ridicată în memoria primului Protopop de Vinga, dr. Patrichie Țiucra, cele patru  cruci de inox ce se vor înălța pe cele patru abside ale bisericii, precum și icoanele de la intrarea în Sfânta Biserică.

În continuare, ierarhii dimpreună cu preoții, oficialitățile locale și județene dar și credincioșii parohiei au mers la primăria din localitate pentru a binecuvânta și sfinți lucrările de renovare ce s-au realizat în această instituție.

După tăierea panglicii, a urmat un moment cultural-artistic care a cuprins câteva dansuri ale Ansamblului Liliacul, urmate de alocuțiuni ale oficialităților prezente și recitarea câtorva poezii  despre satul românesc.

La final, în calitatea sa de președintele de onoare al Jurnalului interregional ,,Banatul”, IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a înmânat primarului Ioan Sorin Negrei, titlul de „Primar al Țării Banatului cu Placheta de Excelență”, apreciind totodată activitatea pe care o desfășoară în această comună.

 „Un om cu o inimă curată, frumoasă, nu poate să facă decât lucruri frumoase, plăcute lui Dumnezeu și oamenilor”, a fost mesajul ÎPSS Ioan.

Comentarii

comentarii