Acasă Actualitate Zi tristă pentru jurnalismul din vestul țării. Ziaristul Florin Matei s-a stins...

Zi tristă pentru jurnalismul din vestul țării. Ziaristul Florin Matei s-a stins din viață

DISTRIBUIȚI

O veste foarte tristă face în această după amiază rondul redacțiilor din presa arădeană, dar și cea din Timiș, Caraș Severin sau Hunedoara, acolo unde era foarte cunoscut Florin Matei, un vechi jurnalist sportiv.

Florin Matei s-a stins în această după amiază din viață după o grea suferință. Anunțul a fost făcut de fiul său Daniel Matei pe contul de Facebook al fostului jurnalist:

„Bună,

Într-o ultimă postare pe acest cont, și conform dorinței lui, vă anunț cu regret în suflet că Matei Florin a plecat dintre noi spre o lume mai bună.

Dumnezeu să-l odihnească.

Priveghiul are loc în Arad la Casa Funerara Rostyl, pe strada Cocoșilor, numărul 64, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă la ora 12 la cimitirul Pomenirea.

Daniel Matei”

Florin a fost unul dintre cei mai vechi și cei mai buni jurnaliști sportivi ai Aradului, unul care a văzut copil fiind și UTA lui Domide sau Broșovszky, dar și ceea ce a urmat mai ales după anii 2000 în fotbalul autohton. Născut în zona orașului Brad, din județul Hunedoara, mai precis în satul Crișcior, Florin a rămas foarte aproape de locurile copilăriei sale despre care a scris foarte des, chiar și în ultimele sale luni de viață, când se afla pe patul de spital.

Prima mare dragoste a lui Florin Matei a fost echipa de fotbal Aurul Brad. Apoi, după ce s-a mutat la Arad, oraș în care și-a întemeiat o frumoasă familie, s-a îndrăgostit iremediabil de UTA. S-a remarcat ca gazetar la publicația Fotbal Vest, săptămânalul care rezistă de câteva decenii pe plaja presei scrise, ziarul care nu a renunțat niciodată la adevăratul jurnalism sportiv: cronici, analize, statistici, informații, scrie specialarad.ro.

Comentarii

comentarii