Acasă Actualitate ZICI2020 – Ziua Internaţională a Cititului Împreună – la Școala nr. 2...

ZICI2020 – Ziua Internaţională a Cititului Împreună – la Școala nr. 2 din Timișoara

562
DISTRIBUIȚI

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, milioane de oameni din peste 100 de țări citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul.

Miercuri 5 februarie, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, elevii Școlii Gimnaziale nr. 2 Timișoara au citit, alături de preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 29, dar și cu colaboratorii proiectului la nivel de școală – profesor pentru învățământul primar Pentea Oana și profesor pentru învățământul preșcolar Stein Diana.

„Asistăm în ultimii ani la o scădere a interesului faţă de lectură, atât în rândul copiilor, cât şi în rândul adulţilor, televizorul, calculatorul, contribuind substanţial la diminuarea interesului pentru carte.

Sunt copii care nu au intrat niciodată într-o bibliotecă sau nu au acasă o bibliotecă – unul dintre motive fiind lipsa de interes a părinţilor faţă de acest domeniu.

De aceea, instituţiile de învăţământ sunt cele care trebuie să stimuleze copiilor interesul şi dragostea pentru «citit», luându-i ca parteneri şi pe părinţii acestora în demersul lor”, a explicat Diana Stein.

„Aflat în lumea cărţilor, copilul se regăseşte în lumea jocului şi a jucăriei, a poveştilor cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene sau în lumea micilor vieţuitoare pe care le iau în joaca lor.

Anul acesta ZICI (Ziua Internațională a Cititului Împreună) 2020 este dedicată viitorului: al copiilor și al planetei deopotrivă, tema fiind «ZICI pentru Aici: Citim împreună pentru a vindeca planeta!»”, a spus Oana Pentea.

Elevii și preșcolarii din unitatea școlară sunt implicați și în alte proiecte educaționale care promozează cititul în rândul copiilor: Citește după cei 7 ani de-acasă, ateliere de lectură cu Asociația Versus-Dăruim comori.

Comentarii

comentarii