Acasă Cultura Zilele Culturii Germanilor din Banat, la Timişoara

Zilele Culturii Germanilor din Banat, la Timişoara

194
DISTRIBUIȚI

Asociaţia mass-media de expresie germană FunkForum se alătură Forumului Democrat al Germanilor din Banat şi Forumului German al Tineretului Bănăţean, în calitate de co-organizator al Zilelor Culturii Germanilor din Banat, de la Timişoara, în perioada 17 – 19 iunie. Zilele Culturii Germanilor din Banat de la Timişoara ajung, anul acesta, la cea de-a 10-a ediţie.

Ele se desfăşoară, anual, alternativ  în oraşul Ulm din Germania şi la Timişoara şi reprezintă cea mai importantă manifestare publică a comunităţii germanilor din Banat, care îi reuneşte pe conaţionalii emigraţi cu cei rămaşi în ţara natală. Din Banat participă cele mai multe filiale locale ale Forumului German şi ansamblurile populare de tineret, iar din Germania sosesc la Timişoara o fanfară cu solişti, din München şi două trupe de dansuri populare, precum şi mai multe grupuri independente de conaţionali. Zilele Culturii Germane sunt finanţate, în mare parte, din fonduri ale Guvernului României, prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice.
În paralel cu Zilele Culturii Germane, Asociaţia FunkForum îşi aniversează 10 ani de activitate, prin Zilele Mass Media Germane la Timişoara. FunkForum este o asociaţie transmediatică a redactorilor de expresie germană din România, Ungaria, Serbia şi Croaţia. Zilele Mass-Media Germane le oferă jurnaliştilor posibilitatea de a-şi prezenta conţinuturile mediatice şi apariţiile lor online unui public larg.

 

 

Comentarii

comentarii