Acasă Cultura Zilele Vojvodinei 2019 – lansare în Piața Victoriei din Timișoara

Zilele Vojvodinei 2019 – lansare în Piața Victoriei din Timișoara

821
DISTRIBUIȚI

Organizația Turistică Vojvodina, Consulatul General al Serbiei la Timișoara și Uniunea Sârbilor din România (USR) lansează manifestările dedicate Zilelor Vojvodinei 2019, marți, 2 iulie, de la ora 19.00 la restaurantul Lloyd, iar, miercuri 3 iulie, în Piața Victoriei, din centrul orașului.

La conferința de marți seara, vor participa Natașa Pavlovic, directorul Organizației Turistice Vojvoidina, Vladan Tadic, consul general, și Ognean Crstici, președintele USR, și Iavor Radovancovici.

Cu acest prilej va avea loc și o degustare de vinuri importante din regiune și o prezentare a produselor culinare specifice, totul în acompaniamentul trupei de tamburași.

Ziua de miercuri, 3 iulie, manifestările se vor desfășura în față restaurantului Lloyd, la ora 16.00.

Vor fi prezentate ofertele turismului din regiune, un bogat program cultural – artistic.

Evenimentul are loc cu sprijinul mai multor municipalități și comune din Serbia.

Manifestarea de miercuri este adresată tuturor cetățenilor Timișoarei și face parte din cadrul parteneriatului încheiat între asociațiile acreditate în Timișoara și Novi Sad pentru pregătirea anului Capitalei Europene a Culturii 2021. 

Este un fapt intrat în obișnuință cotidiană că în Timișoara să întâlnim grupurile de turiști sârbi. Este la fel de îmbucurător că mergând pe străzile orașelor sau satelor sârbești, pe trasee sau în stațiuni turistice, să ne simțim că acasă alături de conaționalii noștri pe care-i întâlnim în vizită acolo.

Cultură și valorile comune, turismul, bucătăria specifică, prietenia și ospitalitatea ne apropie tot mai mult și ne  fac să ne simțim că acasă. 

Petru turismul bănățean, Vojvodina este una din destinațiile de succes. Vojvodina este o carte în paginile căreia vei găsi întotdeauna pasaje memorabile de prietenie, te vei regăsi în universul atât de cuceritor al istoriei, al oamenilor care au făcut istoria, legende care ne duc în lumea  personajelor care au dat  adevărată glorie a neamului sârb. 

Vizită în Novi Sad sau Fruska Gora ne confirmă încă o dată tăria afirmațiilor făcute înainte, iar sălașul tradițional, această formă de turism arhaic tradițional, îi așteaptă pe vizitatori pregătit să facă o întoarcere în timp cu noi, să ne facă să retrăim și să ne amintim de lucruri, momente din copilăria noastră.

Întâlnirea cu renumitele și bogatele podgorii sârbești din zona, cunoașterea unor regiuni fertile, cu livezi  și specialiști de marcă mondială în pomicultură tradițională și modernă, valorificarea în formă specifică locului a acestor valori și bunuri, transformă o simplă vizită turistică într-o experiență cu de zile mari.

Voivodina este renumită de terenuri fertile, sălașuri pitorești, ofertă bogată gastronomică și de vinuri și în ospitalitatea să excepțională.

La manifestarea de la Timișoara, pe lângă Organizația turistică a Voivodinei, vor participa și organizațiile turistice din câteva orașe și municipii din Voivodina, împreună cu producătorii de vin și furnizorii de servicii în domeniul turistic din regiune.

Comentarii

comentarii