Acasă Cultura Ziua Brâncuși 2021 la Timișoara

Ziua Brâncuși 2021 la Timișoara

1364
DISTRIBUIȚI

Mihai Donici, arhitect, artist vizual, scenograf, marchează în fiecare an, cu un eveniment atipic, Ziua Brâncuși, la Timișoara, prin urmare ”Expoziția de o oră”, etnosculptură, la bustul lui Brâncuși, va avea loc, vineri, 19 februarie 2021, lângă Facultatea de Arte a UVT, între orele 14-15.

”De 5 ani fac….fapte neconvenționale în singura zi în care ne amintim de el. Evenimente la bustul Brâncuși: anul 2017: Coroana sub forma motivului circular Brâncuși. An 2018. Expoziție-protest împotriva neachiziționării lucrării ,,Cumințenia pământului” de către statul român. 2019. Triplă expoziție: Galeria PMT, biblioteca UPT, bustul Brâncuși. 2020. Recreere : masa, poarta, coloana, din module de bază. 2021. Expoziția de o oră care anulează soclul inadecvat al monumentului.”, M.C Donici

Expoziția de oră de Ziua Națională a Culturii/ Ziua Brâncuși este un eveniment produs de Asociația Culturală Arte-Factum.

”Spaţiul românesc a creat o extraordinară civilizaţie a lemnului.
Artefacte reasamblate din cultura populară, care şi-au pierdut funcţionalitatea, păstrează urma meşterului şi emoţia a zeci de ani de folosire.
Sintezele originale sunt un semn de maturizare a unei culturi. În spiritul timpului, dar venind cu propria viziune, un spaţiu spiritual care are o tradiţie profundă se poate afirma într-o globalizare uniformizantă. Brâncuși este singurul român universal care a reușit imposibila sinteză tradițional-modern, iar noi nu-l înțelegem cu fiecare zi care trece”, consideră artistul.

 

 

 

Comentarii

comentarii