Acasă Actualitate Ziua Eroilor, marcată la Timișoara fără public, iar autoritățile și reprezentanții bisericii...

Ziua Eroilor, marcată la Timișoara fără public, iar autoritățile și reprezentanții bisericii au stat la distanță de 1 metru și cu măști pe fețe

758
DISTRIBUIȚI

Ziua Eroilor a avut o solemnitate deosebită, joi, 27 mai, la Timișoara, marcată în același timp cu Ziua Înălțării.

Manifestarea a avut loc fără participarea publicului, iar autoritățile și reprezentanții bisericii au stat la distanță, la peste 1 metru unul de celălalt și cu măști pe fețe, la depunerea coroanelor de flori la monumentul din Parcul Scudier.

După ce autoritățile locale: Liliana Oneț, prefectul de Timiș, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean, și Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și reprezentantul Corpului Consular, au participat la Sfânta Liturghie afară în parc, la Catedrala Mitropolitană, în frunte cu ÎPSS Ioan, s-au deplasat în Parcul Scudier, unde la ora 12:00 au depus coroanele de flori.

La ora 12, s-au tras clopotele bisericii timp de aproximativ 3 minute în memoria eroilor neamului românesc.

Tot la monumentului din Parcul Scudier un sobor de preoți a susținut o scurtă slujbă religioasă în memoria ostașilor și a eroilor căzuți pentru apărarea patriei.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920

Această decizie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, prin care această zi a fost proclamată Ziua Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească.

Totodată, Legea 379/2003, privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, a proclamat sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos la cer, drept sărbătoare naţională a poporului român.

Comentarii

comentarii