Acasă Actualitate Ziua Europeană a Sportului – la Școala nr. 2 Timișoara

Ziua Europeană a Sportului – la Școala nr. 2 Timișoara

1163
DISTRIBUIȚI

Elevii din Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, împreună cu preșcolarii din Grădinița cu Program Prelungit nr. 29, structură a școlii, au marcat, vineri 28 septembrie, Ziua Europeană a Sportului Școlar.

Au participat de la cei mai mici preșcolari, care și-au făcut programul de jocuri de mișcare, până la cei mai mari elevi din ciclul gimnazial. Astfel, vineri, toți elevii celor două unități au marcat această zi prin mișcare și voie bună.

Daniela Brînzei, profesoară de educație fizică, a explicat că Federația Română Sportul pentru Toți, cu sprijinul organizatorului principal – Federația Maghiară a Sportului Școlar, cu cofinanțarea Comisiei Europene prin Programul Erasmus + – a dezvolat și în România acțiunea Ziua Europeană a Sportului Școlar, în strânsă legătură cu Săptămâna Europeană a Sportului (23-30.09.2018). Manifestarea a implicat până acum 2 milioane de elevi europeni, din 7.000 de școli, în acțiunea intitulată #BeActive, în cadrul a 20 de țări.

Prof. Diana Stein a precizat că acest proiect reprezintă o modalitate de promovare cât mai vizibilă a educației fizice și a sportului în rândul elevilor. Prin datele statistice obținute se va încerca la nivelul Comisiei Europene stimularea țărilor membre să includă în programele școlare cât mai multe ore de educație fizică pe toate palierele de educație.

 

Comentarii

comentarii