Acasă Sănătate Ziua internațională a inimii marcată, în Parcul copiilor din Timișoara

Ziua internațională a inimii marcată, în Parcul copiilor din Timișoara

1290
DISTRIBUIȚI

“Promenada inimilor 2019 a avut loc, duminică 29  septembrie, în Parcul Copiilor din Timișoara, de Ziua internațională a inimii, proiect coordonat de prof. univ. dr. Dan Gaiţă, directorul Fundaţiei Române a Inimii și past-president Clubul Rotary Timișoara.

Rotarienii cu mic cu mare au făcut mișcare și diferite exerciții fizice înainte de a se plimba pe aleile parcului.

Prof. univ. dr. Dan Gaiță, coordonator național de Prevenție Cardiovasculară, a explicat:

“Sărbătorim Ziua mondială a inimii la nivelul Societății Române de Cardiologie și al Fundației Române a Inimii din 2009. Manifestarea are loc în zeci de orașe. Formatul este unic: să există o zonă de promenadă a inimilor după model suedez, lansat cu zeci de ani în urmă în Suedia. Trebuie să există o zonă marcată în centrul orașelor, cu aprobarea primăriei, unde să fie celebrată sănătatea cardio-metabolică.

Obiectivul este să arătăm că, deși bolile cardio-vasculare sunt foarte frecvente, în proporție de 80% sunt prevenibile, iar acest fapt ține de fiecare dintre noi, de modul în care avem grijă de noi înșine, mâncând sănătos, făcând mișcare zilnic, nefumând, dar și urmând un control periodic la medicul curant. Promenada inimilor este organizată an de an de rotarienii din Timișoara și din întreaga țară”.

Obiectivul programului „Promenada inimilor” este acela de a încuraja persoanele de toate vârstele să facă mișcare, ca parte importanta a prevenției cardiovasculare. La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă.

Comentarii

comentarii