Acasă Actualitate Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi sărbătorită, marți, în spațiul expozițional al...

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi sărbătorită, marți, în spațiul expozițional al Primăriei Timișoara

474
DISTRIBUIȚI

Marți 3 decembrie 2019, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara a marcat Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, la spațiul expozițional al Primăriei Municipiului Timișoara din strada Piața Victoriei nr. 5 cu intrare din strada Mihai Eminescu.

Evenimentul DIZ-ABILITATE este organizat de cele patru servicii din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, care intervin, susțin și evaluează nevoile persoanelor adulte sau și minore cu handicap: Complex de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități “Podul Lung”, Centrul de Asistență și Recuperare pentru Persoane Aflate în Dificultate și Serviciile de Management de Caz Copil și Familie.

Cei interesați sunt invitați să participe între orele 9-16 la evenimentele organizate pentru marcarea acestei zile de cele patru servicii din cadrul DASTM: vizionare filmulețe de prezentare centre, informări cu privire la serviciile oferite, distribuirea de materiale informative, expoziție cu lucrări și produse realizate de beneficiarii serviciilor.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi este marcată în fiecare an la 3 decembrie cu scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susține că, în prezent, peste un miliard de oameni, circa 15% din populaţia lumii, trăieşte cu anumite forme de dizabilitate, 80% dintre aceştia provenind din ţările în curs de dezvoltare, iar 50% neavând acces la sistemul de îngrijire medicală.

Comentarii

comentarii