Acasă Actualitate Ziua Mondială a Diabetului 2021. Cum poate fi prevenită boala? Răspunsul DSP...

Ziua Mondială a Diabetului 2021. Cum poate fi prevenită boala? Răspunsul DSP Timiș

DISTRIBUIȚI

Duminică, 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Diabetului 2021. Direcția de Sănătate Publică Timiș atage atenția că această zi reprezintă un prilej de conştientizare a populaţiei cu privire la diabet şi la importanţa prevenţiei.

Dr. Flavius Cioca, directorul DSP Timiș, a explicat: ”Diabetul zaharat este o problemă de sănătate cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc.

Alimentația sănătoasă, mişcarea şi renunţatul la fumat sunt, potrivit medicilor, principalele metode prin care se poate preveni această afecțiune. Fructele și legumele proaspete, alimentele bogate în vitamine și acizi grași omega 3 sunt o sursă de hrană care vă pot reda starea de sănătate dorită, prevenind astfel afecțiuni nedorite.

Activitatea fizică este un factor important de prevenţie. Pentru optimizarea managementului pacientului cu diabet este nevoie de creșterea accesului pacienților la medicamente compensate și gratuite, dar și dezvoltarea programului național curativ”.

Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată și la Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș. Părinții, medicii și micii pacienți s-au reunit în curtea unității sanitare cu baloane în mâini și cu tricouri albastre în semn de solidaritate cu suferinzii de această maladie copmlexă.

”14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului – mai mult zâmbet, speranță pentru viitor…, prin simplul fapt că, o dată în plus, fiecare poate simți că pe acest drum nu se merge în singurătate”, este mesajul Centrului Cristian Șerban din Buziaș.

Comentarii

comentarii