Acasă Cultura Ziua Mondială a Filosofiei. ”Omul. Cheia viitorului”, la Casa Artelor Timișoara

Ziua Mondială a Filosofiei. ”Omul. Cheia viitorului”, la Casa Artelor Timișoara

475
DISTRIBUIȚI

Marți, 26 noiembrie, de la ora 19:00, va fi marcată Ziua Mondială a Filosofiei, pentru a treia zi, prin prelegerea  ”Omul. Cheia viitorului”, prezintă Robert Szepesi, la Casa Artelor, str. Augustin Pacha, nr. 8 Timișoara, cu intrare liberă.

Ziua Mondială a Filosofiei este celebrată în fiecare an în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie, eveniment prin care UNESCO subliniază importanța majoră pe care o are filosofia în dezvoltarea gândirii umane, atât pentru fiecare cultură, cât și pentru fiecare individ în parte.

După cum ilustrează și mesajul directorului general al UNESCO din acest an, într-o lume complexă și schimbătoare precum cea în care ne-a revenit să trăim, filosofia rămâne o resursă vitală pentru a face față provocărilor pe care omul le întâmpină la nivel social și individual. Însă care este contribuția pe care omul o poate aduce acestui moment istoric?

Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție, prilej prin care Asociația Culturală Noua Acropolă a mai organizat două prelegeri filosofice.

Joi, 21 noiembrie, Omul. Voința de a fi, a prezentat Anda Nacu.

Sâmbătă, 23 noiembrie, Omul. Puterea exemplului, prezintă Laurențiu Plăcintă.

Comentarii

comentarii