Acasă Actualitate Ziua Mondială a Sănătății la Timișoara

Ziua Mondială a Sănătății la Timișoara

322
DISTRIBUIȚI

Pe 7 aprilie 1948, Organizația Mondială a Sănătății declara acea zi ca fiind aniversarea sănătății în întreaga lume. De atunci, data de 7 aprilie reprezintă Ziua Mondială a Sănătății.

Tot pe 7 aprilie, odată cu prima întrunire la nivel mondial a OMS, intra în vigoare Convenția Organizației Mondiale a Sănătăți. În cei peste 70 de ani de existență, Ziua Mondială a Sănătății a încercat să atraga atenția asupra unor probleme importante ale sănătății globale.

Tema generală a sărbătorii din acest an se desfășoară sub sloganul:  ”E timpul să construim o lume mai bună, mai sănătoasă”.
Pandemia de coronavirus, flagelul care s-a abătut asupra întregii lumi, începând cu 2020, a dus la îmbolnăvirea a peste 130 de milioane de oameni și la decesul a peste 2,8 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV 2.

“După cum s-a observat în timpul pandemiei cu SARS CoV-2, unii oameni au un acces mai bun la serviciile de sănătate decât alții, datorită condițiilor în care se nasc, cresc, trăiesc, muncesc și îmbătrânesc. Peste tot în lume, exista o inegalitate, în proporție mai mare sau mai mica, între persoane care au acces redus sau deloc la medii sigure, apă și aer curat, securitate alimentară și servicii de sănătate.

COVID-19 a lovit cu greu toate țările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunități care erau deja vulnerabile, care sunt cele mai expuse la boală, cu acces redus la servicii de îngrijire a sănătății de calitate. Dorința noastră este ca, în materie de sănătate, să ne asiguram că toți oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când și unde au nevoie de ele. De aceea, in cadrul spitalului nostru, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, pacientul și siguranța lui sunt puse pe primul loc, oferind tuturor servicii medicale de calitate, cu respectarea celor mai înalte standarde medicale”,  spune dr. Crina Ralețchi, medic primar, șef Birou de management al calității serviciilor medicale. Mesajul OMS este următorul: Covid 19 ne-a arătat că nimeni nu este protejat atâta vreme cât nu toată lumea este protejată.

 

 

 

Comentarii

comentarii