Acasă Actualitate Ziua mondială a sănătății vine cu 7 programe de screening în valoare...

Ziua mondială a sănătății vine cu 7 programe de screening în valoare de 193 milioane de euro

209
DISTRIBUIȚI

Ziua mondială a sănătății este sărbătorită în 7 aprilie, sub semnul prevenției – o campanie care cuprinde în 2019 șapte programe de screening, în cadrul unui proiect care beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 193 de milioane de euro.

Astfel, Ministerul Sănătății va încerca să consolideze programul naţional de screening şi capacitatea tehnică a sistemului de sănătate de a furniza servicii medicale preventive.

De asemenea, vor continua campaniile de informare a populaţiei și vaccinare împreună cu UNICEF și OMS.

Anul trecut au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie și anul acesta există în discuţie un grant cu Banca Mondială axat în mare parte pe medicina de familie şi medicina comunitară.

Ministerul Sănătății vizează și anul acesta proiecte care să ducă la creșterea gradului de cunoaștere și conștientizarea populației privind accesarea serviciilor de prevenție, precum și a gradului de responsabilitate a personalului medical implicat în acordarea serviciilor de acest gen.

Mai mult, principalul obiectiv urmărit de țara noastră în domeniul sănătății, pe mandatul Președinției Consiliului Uniunii Europene, îl reprezintă garantarea accesului la sănătate pentru toți cetățenii europeni.

Programul Președinției române în domeniul sănătății cuprinde o serie de teme prioritare care vizează: rezistența anti – microbiană, vaccinarea, accesul pacienților la medicamente, mobilitatea pacienților în UE și sănătatea digitală (e-Health).

 

 

Comentarii

comentarii