Acasă Cultura Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Școala Liebling Timiș, cu Domnul Goe al lui...

Ziua Mondială a Teatrului sărbătorită la Școala Liebling Timiș, cu Domnul Goe al lui Caragiale

DISTRIBUIȚI

Școala Gimnazială din Liebling Timiș a organizat, luni 27 martie 2023,  de Ziua Mondială a Teatrului,  o manifestare cultural-artistică în vederea conştientizării valorii acestei arte,  ce  are menirea de a informa şi educa, de a trezi emoţii, de a smulge  zâmbete sau  lacrimi.

După o scurtă incursiune în istoria teatrului românesc, susținută de către doamnele profesoare Nicoleta Mărghitaș, Steluța Moldovan și  Irina Goanță, s-a insistat asupra nevoii de teatru în viața copiilor , a responsabilității adulților de a duce copiii la teatru, aceasta  reprezentând conectarea cu spectacolul în direct, cu idei și emoții, cu legătura dintre oameni și susținerea dreptului copiilor  de a avea acces la artă, la cultură, în general.

“Putem afirma că artele ne permit să ne imaginăm lumea pe care dorim să o creăm pentru copiii noștri și, prin urmare, sunt cruciale în dezvoltarea și formarea personalității lor. Prin spectacolul de teatru,  o comunitate mică sau mare devine mai puternică,  deoarece forța convingătoare a  artiștilor facilitează exprimarea bucuriei copiilor”, a fost mesajul doamnelor profesoare.

A urmat spectacolul „Dl. Goe…”, după schița lui Ion Luca Caragiale, prezentat de echipa de teatru a Școlii, instructor, prof. Nicoleta Mărghitaș. În discuții, s-a evidențiat progresul realizat de copiii-interpreți de la reprezentațiile anterioare. Se constată și nevoia lor de socializare, încrederea de sine și deschiderea  pe care le oferă teatrul.  Astăzi, atât publicul cât și participanții   au mai multă nevoie de artă, cultură, teatru  decât oricând,  experiențe care dau sens  lumii haotice din jur și ne reamintesc de puterea umanității. Implicată cu pasiune şi suflet în realizarea unui spectacol dedicat colegilor și părinților, echipa de teatru a școlii a primit aprecierea şi aplauzele lor. În final, s-a urat La mulţi ani artiştilor şi lucrătorilor din lumea teatrului, dar şi publicului, căci fără spectatori, teatrul nu poate exista.

 

Comentarii

comentarii