Acasă Actualitate Ziua națională 2019 sărbătorită cu muzică folclorică și fasole cu ciolan în...

Ziua națională 2019 sărbătorită cu muzică folclorică și fasole cu ciolan în Giarmata

230
DISTRIBUIȚI

Așa cum i-au obișnuit în fiecare an pe cetățeni, Primăria și Consiliul Local Giarmata au sărbătorit Ziua națională a României, duminică 1 decembrie, cu un mare spectacol folcloric, în parcul Izvor, de la ora 16.00, și cu un delicios ospăț de fasole cu ciolan și vin fiert.

De asemenea, cu acest prilej, de la ora 15.00, a fost inaugurat încă un parc de joacă pentru copii, în cartierul Tineretului. Este al treilea parc făcut în 2019 de către primărie.

Programul artistic a fost susținut de copiii artiști de la Școala gimnazială coordonați de profesoara Valentina, de tinerii de la Pro Datina și de la Sînziene bănățene, coordonați de Maria Petchescu și Verinoca Kretten. 

Cu acest prilej, mesajul primarului Virgil Bunescu, a fost următorul: ”Ziua de 1 decembrie este foarte importantă pentru români, fiindcă e ziua noastră națională. Dacă anul trecut sărbătoream 100 de ani, acum marcăm 101 ani. Vreau să mai amintesc că, în august 2019, s-au împlinit 100 ani de când s-a instaurat și administrația românească în Banat.

Mă bucur că suntem cu toții aici, în parcul Izvor, să sărbătorim Ziua națională a României, iar noi am reușit să facem ceva pentru dumneavoastră. Prezența dumneavoastră aici este o dovadă a respectului pentru această mare sărbătoare națională.

Să fiți mândri că sunteți români, că sunteți din Giarmata și din această țară frumoasă, numită România. Astăzi, românii sunt împrăștiați în toate colțurile lumii și eu visez că într-o zi ei se vor reîntoarce în țară, fiindcă este nevoie de ei, aici în România.

Copii, părinți – mame și tați – toți sunt plecați în toate zările. Poate va veni și vremea când se vor întoarce. Mulțumesc tuturor care m-au ajutat ca această zi de 1 decembrie să fie frumoasă și să o sărbătorim cum se cuvine!”

Comentarii

comentarii