Acasă Actualitate Ziua Națională a României marcată la Vârșeț, cu invitați de marcă din...

Ziua Națională a României marcată la Vârșeț, cu invitați de marcă din Timișoara. “Să trăim ca frații…!”

DISTRIBUIȚI

Consulatului General al României la Vârșeț a organizat, luni 28 noiembrie, o recepție oficială cu prilejul Zilei Naționale a României 2022, în complexul Helveția 1880, aparținând multimilionarului sârb Rodoljub Drašković.

Din Timișoara au participat subprefectul județului Timiș, Sorin Ionescu, preotul Zaharia Pereș, protopop al Timișoarei, Iavor Radovancovici, promotor al relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Serbia.

Alături de reprezentanții comunităților românești din Serbia, invitați de marcă la recepția găzduită de consulul general al României la Vârșeț, Gheorghe Dinu, au fost primarul Varșețului, Dragana Mitrović, PS Ieronim Sinaitul, episcop al Daciei Felix, personalități ale vieții culturale, economice, administrative și politice din Banatul Sârbesc. La recepție au participat și reprezentanții organelor vamale și de frontieră din cele două țări și jurnaliști de limbă sârbă și română din Serbia.

Iavor Radovancovici, din Timișoara, promotorul relațiilor de bună prietenie și colaborare dintre România și Serbia, are următorul mesaj față de politicienii români și sârbi din Vârșeț care în ultima vreme nu se prea înțeleg, mai ales după ultimele alegeri.

“Numai împreună putem răzbi problemele cu care ne confruntăm în viață și să trecem peste vremurile grele. Trebuie să ne respectăm unii pe alții, români și sârbi, și să trăim ca frații. E cel mai important. Așa pot fi rezolvate toate problemele. Trebuie evitate conflictele, care nu duc decât la tensiuni inutile, și să fie înlocuite cu un dialog sincer, prietenesc, așa cum a fost întotdeauna și a făcut ca românii și sârbii din România să se înțeleagă exemplar întotdeauna”.

 

 

Comentarii

comentarii