Acasă Actualitate Ziua Poliției Române, sărbătorită la Timișoara

Ziua Poliției Române, sărbătorită la Timișoara

677
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii timişeni sărbătoresc 197 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Joi, 21 martie, la sediul inspectoratului, va fi organizată ”Ziua porților deschise”, toţii vizitatorii putând admira de aproape dotarea şi tehnica poliţiştilor, precum şi demonstraţiile de luptă,  intervenţie şi  dresaj canin.

Poliţia Română aniversează 197 de ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, oamenii legii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători, dar și pentru a le  transmite mesaje preventive pentru a-i ajuta să adopte cele mai bune măsuri pentru propria siguranță. În această zi de sărbătoare, vor fi prezentate mijloacele şi metodele folosite de poliţişti în activităţile specifice.

Timișorenii sunt așteptați joi, 21 martie, începând cu ora 12.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, unde pot asista la programul oferit de poliţişti: prezentarea unor elemente de tehnică şi dotare (scutere, motociclete, autoturisme şi autoutilitare, armament, etc.); executarea unor demonstraţii de dresaj şi intervenţie de către conductori şi câinii din dotare; executarea unor demonstraţii de luptă şi intervenţie de către luptătorii Serviciului Pentru Acţiuni Speciale; prezentatrea autolaboratorului criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

De asemenea, polițiștii vor sta la dispoziția tuturor vizitatorilor pentru a le răspunde la întrebări.

Vineri, în 22 martie, va fi organizată festivitatea de premiere a poliţiştilor care s-au evidenţiat prin rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi a celor care au câştigat competiţiile sportive organizate în cursul acestei săptămâni.

Iar în 25 martie a.c., între orele 12:00-17:00, în Piața Victoriei, vor fi expuse autospeciale din dotarea Serviciului Rutier, Ordinii Publice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Pentru Acţiuni Speciale și Centrului de Reținere și Arestare Preventivă precum și standuri cu materiale informativ-preventive ale Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității.

Comentarii

comentarii