Acasă Cultura Ziua puilor de CODRU – Atelier de creație

Ziua puilor de CODRU – Atelier de creație

DISTRIBUIȚI

De 1 iunie, copii împreună cu părinți, sunt învitați să participe la Atelierul de creație „Pui de CODRU”. Evenimentul se va desfășura între orele 14 :00 – 16 :00  concomitent în Parcul Copiilor și în parcul dintre intersecția străzii Michelangelo cu Bulevardul Corneliu Coposu.

Cei mici vor picta pe ziduri desenele unor cărți de colorat, scalată la dimensiunile pereților. Contururile vor fi desenate în prealabil, iar micii artiști se vor bucura de umplerea spațiilor cu culorii vii și vesele, ca pe o carte de colorat uriașă. Copiii vor face cunoștință cu pictura murală, una dintre cele mai vechi forme de expresie artistică.

Pictura va fi executată pe pereții unor structuri funcționale din cele doua locații. Acțiunea va fi coordonată de lector univ.dr. Elena Aronoaie-Adorian, director creativ CODRU Festival, cu sprijinul profesorilor Liceului de Arte Plastice Timișoara. Se va lucra cu pensule, vopsele pe bază de apă, cu uscare rapidă și recomandate pentru copiim, dar și diferite materiale artistice. Ei vor învăța de la profesioniști cum să creeze o operă de artă la o scară mai mare și vor înțelege mai bine impactul ei asupra comunității.

𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭ă, 𝐢𝐚𝐫 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐚̂𝐫𝐬𝐭ă. Părinții sunt rugați să se înscrie la acest formular : https://forms.gle/HHxUn6EnjirQgXCf7. Adulții sunt rugați să îi însoțească pe cei mici.  Activitatea va fi supravegheată și îndrumată de coordonatori și îndrumători din partea organizatorilor.

Această acțiune este susținută de Azur și construită pe cei patru piloni de bază – Artă și cultură, Educație, Divertisment și Sustenabilitate, piloni care se regăsesc în fiecare proiect CODRU. Și această acțiune face parte din strategia CODRU de regenerare urbană, prin care își propune să înfrumusețeze și să igienize pereții orașului, prilej să aducăarta contemporană mai aproape de comunitate.

CODRU Festival a demarat acțiunea de regenerare urbană din vara anului 2022, prin murala „Inima Codrului” din centrul orașului, iar acest an astfel de acțiuni vor continua printr-o serie de creații noi și interactive.

CODRU Festival face parte din Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, finanțat prin Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii