Acasă Eveniment Ziua Ungariei, sărbătorită cu cozi imense în vamă

Ziua Ungariei, sărbătorită cu cozi imense în vamă

679
DISTRIBUIȚI

Ziua maghiarilor de pretutindeni a provocat cozi de kilometri întregi la ieşirea din România. Datorită faptului că ungurii au declarat intervalul 13-15 martie (ora 22) drept zile libere, traficul de marfă a fost restricţionat pe teritoriul Ungariei. Acest fapt s-a materializat prin interdicţia de intrare pentru TIR-uri, care au format cozi kilometrice la ieşirea din România, la Nădlac. Autorităţile române au încercat să-i informeze pe transportatori asupra faptului că nu vor putea tranzita Ungaria în acest interval de timp, fără prea mare succes. „Ţinând cont de numărul mare de automarfare care se prezintă la ieşirea din ţară în punctele de trecere din Vestul ţării, conducerea IJPF Arad a dispus măsuri de suplimentare a personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul automarfarelor, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare”, a declarat agent principal de poliţie Mihaela Leş, purtător de cuvânt al IJPF Arad. TIR-urile au fost dirijate spre locuri de parcare unde vor aştepta deschiderea frontierei cu Ungaria. Şoferii de TIR au fost îndemnaţi să apeleze la toate trecerile spre Ungaria, nu doar la Nădlac însă, ca de obicei, ei au preferat să se îndrepte spre cea mai mare vamă din vestul ţării.
Cozile de TIR-uri în zilele decretate drept zile libere în Ungaria au devenit un fapt obişnuit. Deşi aceste blocaje se petrec în fiecare an, nici un transportator nu ţine cont de programarea curselor ţinând cont de calendarul zilelor libere legale din ţara vecină, ceea ce provoacă de fiecare dată coloane de automarfare întinse pe kilometri întregi la ieşirea din România spre Ungaria.
Interdicţia de circulaţie nu vizează autoturismele sau autocarele de călători. Sunt supuse unor excepţii şu anumite categorii de transport de mărfuri perisabile sau periculoase.

Comentarii

comentarii