Acasă Economic Zona Calea Aradului este cea mai activă zonă rezidenţială din Timişoara

Zona Calea Aradului este cea mai activă zonă rezidenţială din Timişoara

419
DISTRIBUIȚI

Topul celor mai dinamice zone rezidenţiale la început de an

www.imobiliare.ro aa realizat topul celor mai dinamice zone rezidenţiale din principalele oraşe ale ţării, în prima lună a anului. În top au fost incluse zone rezidenţiale în care predomină ofertele de vânzare apartamente. Dinamica a fost calculată luând în considerare trei variabile principale: numărul total de oferte existente în piaţă pentru fiecare din zonele analizate, numărul ofertelor nou intrate în piaţă în perioada dată, respectiv numărul ieşirilor în aceeaşi perioadă, 1 – 31 ianuarie 2011.

Timişoara

Cu un număr total de 1 40 de apartamente scoase la vânzare în acest început de an, dintre care 17 au fost introduse în piaţă în ultimele treizeci de zile, zona Calea Aradului este cea mai activă zonă rezidenţială din Timişoara. Locul doi este deţinut de zona Lipovei, cu un număr total de 139 de oferte, urmată de Girocului cu 108 oferte şi Soarelui.

Bucureşti

Cea mai dinamică zonă din Capitală în luna ianuarie a Tost Rahova, unde, în intervalul 1 – 31 ianuarie, au existat 1.361 de oferte care vizau apartamente de vânzare. Pe locul doi se află zona Drumul Taberei, cu un număr total de 1.247 de oferte. Aici au apărut doar în luna ianuarie 107 oferte noi, restul fiind oferte rămase active în piaţă, dar introduse anterior. Cu un număr total de 1.035 de oferte, din care 76 au Tost introduse în luna ianuarie, cartierul Berceni ocupă locul al treilea în topul celor mai dinamice zone din Capitală. Pe locul patru se situează zona 13 Septembrie cu un număr total de 691 de oferte, în timp ce poziţia a cincea este ocupată de cartierul Militari. Aici a existat în ianuarie un număr de 624 de apartamente scoase la vânzare. Clasamentul este continuat de zonele Tineretului, Mihai Bravu, Titan, Unirii şi Dristor.

Braşov

Cartierul Astra conduce detaşat clasamentul celor mai dinamice zone rezidenţiale din Braşov. În prezent, aici există 222 de anunţuri cu apartamente de vânzare. Pe locul doi se situează cartierul Răcădău cu 174 de apartamente scoase la vânzare, urmat de Tractorul cu 117 oferte disponibile în luna ianuarie.

Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa

Cea mai dinamică zonă din Cluj-Napoca este cartierul Mănăştur cu un număr total de 230 de oferte care vizează vânzarea de apartamente. Topul celor mai dinamice zone din municipiul Cluj-Napoca este continuat de cartierele Gheorgheni şi Mărăşti, ambele cu câte 122 de oferte. În Constanţa, cele mai dinamice zone rezidenţiale sunt Tomis Nord şi Inel II, în timp ce în Iaşi, cele mai multe oferte se găsesc în zonele Tătăraşi, Podu Roş şi Nicolina.

Comentarii

comentarii